Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har fått i havn ny returavtale med Russland

Men flyktningene må sendes med fly, melder NRK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russiske og norske myndigheter møtes i Moskva onsdag formiddag for å forsøke å komme videre i den fastlåste retursituasjonen. Den såkalte ekspertgruppen, som fra norsk side består av embetsmenn fra Justisdepartementet og Utenriksdepartementet, møttes sist forrige mandag.

På møtet vil gruppen forsøke å nøste videre i uenigheten mellom Norge og Russland om hvilke asylsøkere som kan bli returnert til Russland, etter at russiske myndigheter plutselig stanset alle returer fra Norge fredag 22. januar.

Ifølge NRK har de nå kommet til enighet om en ny avtale, som igjen åpner for å ta mot mellom 200 og 300 asylsøkere fra Norge som har oppholdstillatelse i Russland.

Etter det Dagbladet erfarer, er grunnen til at returene til Norge ble stanset at russerne ikke vil ta imot asylsøkerne i kulda. Russiske sjåfører nekter å kjøre flyktninger som skal tilbake til Russland over den iskalde tundraen på strekningen Kirkenes - Murmansk.

Kulda har også gjort at norske myndigheter har vært i dialog med russiske myndigheter for å transportere flyktninger fra Norge til Russland med fly. Nå skal det være en slik avtale som er på plass, ifølge NRK.

(Dagbladet/NTB)