Kjempeår: Aker Solutions styrer mot sitt beste kvartal på tre år etter å ha sikret seg kontrakter for rundt 10 milliarder kroner de siste par månedene. Foto: Aker Solutions.
Kjempeår: Aker Solutions styrer mot sitt beste kvartal på tre år etter å ha sikret seg kontrakter for rundt 10 milliarder kroner de siste par månedene. Foto: Aker Solutions.Vis mer

Har fått kontrakter for 5 mrd. på en uke

Aker Solutions har trolig sikret seg oppdrag for 10 milliarder kroner i fjerde kvartal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen.no): Aker Solutions fortsetter å fylle på ordreboken med nok en milliardkontrakt.

Så langt i fjerde kvartal har selskapet annonsert syv større kontrakter med en antatt samlet verdi på rundt 7,5 milliarder kroner. Bare i løpet av den siste drøye uken har selskapet fått ordrer for over 5 milliarder, skriver Finansavisen.

Det ligger godt over det selskapet vant i de foregående kvartalene. TIl sammenligning ble Aker Solutions tildelt kontrakter for 2,6 milliarder kroner i tredje kvartal i år, og i fjerde kvartal i fjor var ordreinngangen på 4,1 milliarder kroner.

- Ordremessig blir dette et veldig bra kvartal, sier analytiker Haakon Amundsen i ABG Sundal Collier, til Finansavisen.

Hvis selskapet ikke annonserer noe mer, vil det ha fått kontrakter for i underkant av 10 milliarder kroner i kvartalet. Det gir en book-to-bill på 1,7, som er det beste siden 2014.

Senest i går ble det kjent at Aker Solutions har fått oppdraget med å modifisere produksjonsmodulen på den oppjekkbare boreriggen «Maersk Inspirer», som eies av danske Mærsk Drilling.

Kontrakten har en verdi på rundt 1 milliard kroner, og innebærer konstruksjonsarbeider og installering av modulen, som var ny i 2007.

Andre økonominyheter:​
​Kjempedeal med Disney - selger for 430 milliarder
Advarsel: Renten kan heves tidligere enn forvente​t