HAR FÅTT BREV: Leder for Støttegruppa etter 22. juli, Trond Henry Blattmann forteller at han selv har mottatt brev fra folk som støtter Breivik. Foto: Hilde Mesics Kleven
HAR FÅTT BREV: Leder for Støttegruppa etter 22. juli, Trond Henry Blattmann forteller at han selv har mottatt brev fra folk som støtter Breivik. Foto: Hilde Mesics KlevenVis mer

Har fått lignende brev

Lederen for Støttegruppa etter 22. juli, har selv mottatt fire brev fra folk som sympatiserer med Breivik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Disse brevene har såret meg, sier Blattmann.

Trond Blattmann, som etter at han mistet sønnen Torjus på Utøya, valgte å påta seg lederansvaret for Støttegruppa etter 22. juli, sier til Dagbladet at det ikke overrasker ham at Breivik mottokk støtte på sosiale medier rett etter terrorhandlingene.

- Jeg har også mottatt brev der folk uttrykker samme mening, sier han til Dagbladet.

- At folk har skrevet til ham på Facebook eller Twitter overrasker meg derfor ikke, legger han til.

Blattmann mener at både brevene og støtteerklæringene på blant annet Breiviks Facebook-side viser at det finnes forskrudde mennesker med syke holdninger der ute.

Brevene han selv har mottatt har kommet i hans egen postkasse.

- De kommer fra folk som mener han har gjort det eneste rette, og at det er vi som er gale. Disse brevene har såret meg, sier Blattmann.

De fire brevene han har mottatt, har Blattmann levert til politiet. Alle er skrevet på norsk, og de er alle uten synlig avsender.