Lan Marie Berg:

Har fått livvakter

Etter at hun ble innvalgt på Stortinget i høst, er sikkerhetstiltakene rundt Lan Marie Nguyen Berg og familien økt.

NYE SIKKERHETSTILTAK: Lan Marie Berg og familien har fått nye sikkerhetstiltak etter at hun ble valgt inn på Stortinget. Her fra en pressekonfranse i Oslo rådhus i fjor høst. FOTO: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NYE SIKKERHETSTILTAK: Lan Marie Berg og familien har fått nye sikkerhetstiltak etter at hun ble valgt inn på Stortinget. Her fra en pressekonfranse i Oslo rådhus i fjor høst. FOTO: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Under høstens stortingsvalg var Lan Marie Berg én av representantene som sikret seg en plass på Stortinget for Miljøpartiet De Grønne, sammen med partikollegaene Une Bastholm og Rasmus Hansson.

Her er Berg også blitt nestleder i Stortingets energi- og miljøkomité.

Dagbladet er kjent med at den tidligere Oslo-byråden, som følge av vervet i rikspolitikken, nå også har fått livvakter og andre sikkerhetstiltak rundt egen person og sin familie.

Omfattende trusler og hets

At hun har fått livvakter fra PST, bekrefter Berg til Dagbladet.

- Ja, jeg har fått flere sikkerhetstiltak rundt meg etter at jeg kom inn på Stortinget. Livvakttjenesten gjør alt de kan for at det skal påvirke hverdagen så lite som mulig og jeg føler på takknemlighet for at jeg ikke står alene i vurderingene lenger, sier Berg.

Det har lenge vært kjent at Berg har opplevd omfattende trusler og hets siden hun ble byråd i Oslo i 2015.

Seinest i vår opprettet politiet tre straffesaker etter at redaktør Harald Klungtveit i Filter Nyheter delte omkring 50 skjermbilder på Facebook fra kommentarfelt som inneholdt hets mot Berg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.