PÅ LANSERING: Torbjørn Aas kritiserer politidirektør Odd Reidar Humlegård i dagens Dagbladet. Her er de i dialog under dagens lansering av boka Politiledelse. 
Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
PÅ LANSERING: Torbjørn Aas kritiserer politidirektør Odd Reidar Humlegård i dagens Dagbladet. Her er de i dialog under dagens lansering av boka Politiledelse. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

- Har fått mange positive tilbakemeldinger

Men tidligere politimester Aas og politidirektør Humlegård snakket ikke om kritikken av manglende åpenhet da de møttes på boklansering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I forbindelse med utgivelsen av boka «Politiledelse» har Gyldendal forlag i dag invitert til seminar om temaet.

Boka, som gir flere ulike perspektiver på politiets organisasjon og ledelse samt dets rolle og samfunnsoppdrag inneholder et spekter av artikler fra 21 erfarne og kjente politiledere, forskere, journalister og en tidligere høyesterettsdommer.

En av dem er tidligere politimester Torbjørn Aas i Vest-Finnmark politidistrikt, som i dagens Dagbladet sier at han opplevde at politidirektør Odd Reidar Humlegård ga uttrykk for at han ikke ønsket at Aas skulle forklare seg for Gjørv-kommisjonen.

Under lanseringen av «Politiledelse» møttes Aas og Humlegård hverandre i dag.

Aas sier at hans utspill i dagens Dagbladet ikke var tema da de to snakket sammen rett før seminaret startet.

- Kritikken ikke tema - Det var en uproblematisk og hyggelig samtale, sier Aas til Dagbladet.

- Kritikken var ikke et tema i det hele tatt, fortsetter han.

- Hvilke reaksjoner har du fått på saken i dag?

- Jeg har fått flere tilbakemeldinger, som har vært hyggelige. Mange uttrykker at de er enige i budskapet mitt, og er glad for at dette blir ytret, sier Aas.

I det større intervjuet i dagens papiravis sier Aas at han opplever at politiet mangler demokratisk sinnelag.  Han mener det er en mangel på åpenhet i politiet. I tillegg etterlyser han mer inkluderende holdninger.

- For åpenhet Odd Reidar Humlegård svarer i samme artikkel at åpenhetskulturen i politiet er noe de kontinuerlig jobber med.

- Jeg ønsker at det skal være åpenhet både sideveis og oppover, når det gjelder for eksempel saker som ikke håndteres etter rutine og retningslinjer, eller oppleves som seksuell trakassering. Bare på den måten kan vi bli bedre, sier han blant annet.

Under dagens boklansering vil det bli holdt innlegg av blant andre Stig O. Johannessen, Rune Glomseth, Grete Metlid, Per Olaf Torkildsen, Arne Jørgen Olafsen, Jon Andre Nilsen, Arne Johannessen, Torbjørn Aas, Magne Lerø og Inger Johanne Sand.

Dagbladet er til stede og følger lanseringa.