Viggo Kristiansen:

Har fått millioner på konto

Viggo Kristiansen har fått ti millioner på konto. - Mye gjenstår før vi er i mål, sier hans advokat.

FORVARINGSFANGE: Viggo Kristiansen (43) ble i 2002 dømt til 21 års forvaring med 10 års minstetid - lovens strengeste straff. Foto: Eivind Pedersen / Dagbladet
FORVARINGSFANGE: Viggo Kristiansen (43) ble i 2002 dømt til 21 års forvaring med 10 års minstetid - lovens strengeste straff. Foto: Eivind Pedersen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Viggo Kristiansen har mottatt sin første forskuddsbetaling fra staten, etter frifinnelsen i Baneheia-saken. Det opplyser hans advokat, Bjørn André Gulstad, til Dagbladet.

- Han fikk ti millioner kroner i forrige uke, sier Gulstad.

Millionene er en forskuddsbetaling i påvente av oppreisning fra staten etter frifinnelsen. Den 15. desember ble Kristiansen endelig frikjent for drap og voldtekt i Baneheia i mai 2000.

Han satt over 20 år i fengsel før han ble løslatt i 1. juni 2021 etter at saken var blitt avgjort gjenopptatt.

- Har tatt ansvar

- Vi er fornøyde med prosessen og opplever at staten har tatt ansvar så langt. Men mye gjenstår før vi er i mål, sier Gulstad til Dagbladet.

Han har allerede varslet at et oppreisningskrav på flere titalls millioner kroner vil bli fremmet. Den nøyaktige summen har advokatene til Kristiansen imidlertid vært tilbakeholdne med.

BANEHEIA: Forfatter Bjørn Olav Jahr forteller at det er tilfredsstillende at rettferdigheten oppfylles idet han går inn i Borgarting Lagmannsrett torsdag 15. desember. Video: Bjørge Dahle Johansen / Dagbladet TV Vis mer

Jobber med krav

I etterkant av frifinnelsen ble det sagt at de vil bruke mye tid på å beregne hvor mye kravet skal lyde på. Kristiansens advokater har varslet et omfattende krav som omfatter tap av inntekt og oppreisning for de årene Kristiansen har sittet i fengsel.

Gulstad sier at det i løpet av januar vil det bli avholdt et møte med sivilrettsforvaltningen.

- Det er lagt opp til innledende dialog, før et krav skal utarbeides, sier advokaten.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer