Deborah Birx

Har fått nok

Den profilerte corona-koordinatoren i Det hvite hus, Deborah Birx, varsler at hun snart vil gå av med pensjon etter en kontroversiell thanksgiving-feiring

PÅ VEI UT: Kordinator for Trumps corona-task force, Deborah Birx, varsler at hun snart vil pensjonere seg. Foto: Doug Mills/The New York Times/Pool/Getty Images/AFP
PÅ VEI UT: Kordinator for Trumps corona-task force, Deborah Birx, varsler at hun snart vil pensjonere seg. Foto: Doug Mills/The New York Times/Pool/Getty Images/AFP Vis mer
Publisert
Fullvaksinerte: 71.12% Første dose: 78.93%

NEW YORK (Dagbladet): Legen Birx er en av USAs fremste smitteverneksperter. Hun fikk en profilert rolle på de daglige pressekonferansene om pandemien i Det hvite hus tidligere i år. Nå varsler hun imidlertid at hun kommer til å gå av med pensjon så snart hun har hjulpet Joe Biden-administrasjonen med overgangen, melder NPR.

Det skjer etter at hun de siste dagene har vært i hardt vær etter anklager om at hun selv brøt smittevernreglene til amerikanske myndigheter under thanksgiving-høytiden i november.

- Jeg vil være hjelpsom i enhver rolle folk ønsker at jeg skal være hjelpsom i. Deretter vil jeg pensjonere meg, sier Birx (64) i et intervju med Newsy.

Lang karriere

Birx har hatt sentrale roller i amerikansk helsevesen i over tre tiår.

- Jeg kom bare til Det hvite hus for å sørge for at covid-responsen kunne utnytte den informasjonen jeg måtte ha til å konfrontere denne pandemien globalt, sier Birx.

Det er uklart nøyaktig når hun planlegger å pensjonere seg.

Birx ble utnevnt til Trumps corona-task force i februar. Hun kom da fra jobben som USAs globale aids-koordinator. Det er en jobb på nivå med ambassadører i det amerikanske utenriksdepartementet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer