Har fått over 200 tips om seriepedofil

Men få tips i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Interpol har begynt arbeidet med å følge opp en mengde tips om en seriepedofil som de etterlyste med bilde på mandag. Bildet av mannen, som figurerer på omtrent 200 bilder der han misbruker tolv unge gutter, gikk verden rundt.

Interpols generalsekretariat har fått inn mer enn 200 tilbakemeldinger om mannen, med både bilder, navn og stedsinformasjon som kan vise seg å ha interesse. Interpols medlemsland fortsetter også å motta tips nasjonalt, skriver de på sin nettside.

– Folks respons har vært veldig positiv, og vi har også fått oppmuntrende tilbakemeldinger fra lokale og nasjonale politifolk, sier Kristin Kvigne, assisterende direktør i Interpols avdeling for menneskehandel.

Få tips i Norge

I Norge har derimot ikke publiseringen av bildene skapt noen telefonstorm hos Kripos, som håndterer saken her i landet.

– Vi har fått inn ett tips fra en person i Norge, og kommer til å sjekke dette tipset videre, opplyser Audun Øvrebø, informasjonssjef i Kripos, til Dagbladet.no. Han vil ikke gå nærmere inn på hva tipset går ut på. Interpol vil heller ikke si noe om innholdet i tipsene de har mottatt sentralt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer