Har fått over 200 tips om seriepedofil

Men få tips i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Interpol har begynt arbeidet med å følge opp en mengde tips om en seriepedofil som de etterlyste med bilde på mandag. Bildet av mannen, som figurerer på omtrent 200 bilder der han misbruker tolv unge gutter, gikk verden rundt.

Interpols generalsekretariat har fått inn mer enn 200 tilbakemeldinger om mannen, med både bilder, navn og stedsinformasjon som kan vise seg å ha interesse. Interpols medlemsland fortsetter også å motta tips nasjonalt, skriver de på sin nettside.

– Folks respons har vært veldig positiv, og vi har også fått oppmuntrende tilbakemeldinger fra lokale og nasjonale politifolk, sier Kristin Kvigne, assisterende direktør i Interpols avdeling for menneskehandel.

Få tips i Norge

I Norge har derimot ikke publiseringen av bildene skapt noen telefonstorm hos Kripos, som håndterer saken her i landet.

– Vi har fått inn ett tips fra en person i Norge, og kommer til å sjekke dette tipset videre, opplyser Audun Øvrebø, informasjonssjef i Kripos, til Dagbladet.no.
Han vil ikke gå nærmere inn på hva tipset går ut på. Interpol vil heller ikke si noe om innholdet i tipsene de har mottatt sentralt.

Hos Interpol vil spesialetterforskere gjennomgå tipsene, og interessante tips vil bli sendt Interpol-kontaktene eller eksperter på overgrep mot barn i landene det er relevant for.

Enorm interesse

FLERE HUNDRE TIPS OM DENEN MANNEN: Interpol etterlyste denne mannen, som skal ha misbrukt unge gutter seksuelt, på mandag denne uka. Flere hundre personer har sendt inn tips om hvem og hvor mannen kan være. Foto: INTERPOL
FLERE HUNDRE TIPS OM DENEN MANNEN: Interpol etterlyste denne mannen, som skal ha misbrukt unge gutter seksuelt, på mandag denne uka. Flere hundre personer har sendt inn tips om hvem og hvor mannen kan være. Foto: INTERPOL Vis mer

Offentliggjøringen av bildene av seriepedofilen var historisk, i og med at Interpol aldri har gått ut med et bilde på denne måten tidligere. Det uvanlige trekket skapte oppmerksomhet verden rundt, og bildene ble publisert i de fleste norske nettaviser. Interpols nettside hadde på mandag 20 ganger større trafikk enn på en vanlig dag.

Etterforskere tror mannen har begått overgrep mot unge gutter i Vietnam og Kambodsja i 2002 og 2003, men har ikke klart å identifisere ham. Bilder av mannens misbruk av barn har sirkulert på nettet i flere år.

Bildene som er publisert, er bilder mannen selv har lagt ut på nettet av seg selv. Eksperter i Interpol har klart å reversere sladdingen som mannen selv har laget på bildene.