Har fått pengegaver fra eiendomsmeglere i årevis

Dette er ulovlig, sier Finanstilsynet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Over hele landet har det en årrekke vært praksis at bankansatte har henvist boliglånkundene til en bestemt eiendomsmegler og fått utbetalt godtgjørelse fra megleren for reklamejobben, skriver Nord24.

- Det ikke er lov for bankansatte å motta godtgjørelse for å henvise kunder til et spesielt eiendomsmeglerselskap - selv om megleren er i samme konsern som banken, understrekes det i et brev fra Finanstilsynet nyhetsnettstedet har fått tilgang til.

- Vi har hatt en ordning hvor den bankansatte, som ga et tips som førte til oppdrag for eiendomsmegleren vår, fikk en provisjon på 1.000 kroner, sier overordnet banksjef for DNB i Tromsø, Jann Ivar Didriksen.

Stoppet omgående Denne ordningen har DNB hatt for hele landet, men den ble avviklet på flekken da brevet fra Finanstilsynet kom, understreker Didriksen.

Også Nordea-ansatte har hatt lignende ordning.

- Vi har hatt en slik tipsordning. Men dette ble stoppet omgående da Finanstilsynet kom med sitt rundskriv, sier senior kommunikasjonsrådgiver i Nordea Norge, Grete Christine Kruse.

(NTB)