Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mahad Mahamud-saken:

Har fått reisedokument til Somalia, landet norske myndigheter mener han ikke kommer fra

Snart på vei til Somalia.

Oslo, 20170308. Mahad Abib Mahamud saksøker staten 
for å få tilbake det norske statsborgerskapet sitt. Møter han på Grønland i Oslo. Venter på dommen....

Foto: NIna Hansen / Dagbladet
Oslo, 20170308. Mahad Abib Mahamud saksøker staten for å få tilbake det norske statsborgerskapet sitt. Møter han på Grønland i Oslo. Venter på dommen.... Foto: NIna Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utlendingsnemnda og Oslo tingrett har konkludert med at Mahad A. Mahamud, som har vært i Norge i 17 år, er fra Djibouti og løy da han søkte asyl og opplyste at han er fra Somalia. Dermed ble 30-åringen fratatt sitt norske statsborgerskap og har i praksis vært statsløs siden i fjor.

Utlendingsdirektoratet avslo søknaden hans om å få reise til Somalias ambassade i Brussel for å få utstedt et reisedokument, fordi de mente dokumentet ikke ville være gyldig. Nå har Mahamud fått tilsendt dokumentet fra Belgia og håper han snart kan reise til Mogadishu, skriver Klassekampen.

Mahamud har bedt om å få reise tilbake sammen med statsminister Hassan A. Khaire som snart besøker Norge. Dersom Somalia vil ta imot ham, kan ikke Norge nekte ham å reise, mener jussprofessor Mads. Andenæs.

– Han har rett til å forlate landet. Han kan også reise uten pass dersom det er dokumentert at han slipper inn i Somalia, sier Andenæs.

(NTB)

Hele Norges coronakart