Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Har fått svar på det vi trenger å vite

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sex-spørsmål er hett på nett

Kristine, Ingvild, Eva og John ser veldig positivt på at ungdom kan få svar på sine sexspørsmål på seriøse internett-sider.

STAVANGER (Dagbladet): Selv har tenåringene fått greie på det de trenger å vite.

-  Jeg tror ikke så mange på vår alder har behov for en sånn tjeneste. Men for yngre ungdommer kan det være veldig bra. Flott at de får svar på ting de lurer på, mener Eva Eriksson.

-  At så mange besøker slike informasjonssider på nettet, viser jo at det trengs, sier John Lode Roscoe.

Vi treffer fire tredjeklassinger i skolegården ved Kongsgård videregående i Stavanger. De har en oppfatning om at ungdommer i dag har veldig god tilgang på informasjon om seksualitet. Både tv, bøker og Internett er gode informasjonskanaler.

-  Det er bra at seriøse aktører tar i bruk Internett på denne måten. Det fine med nettet er at det er så enkelt. Du kan bare klikke deg inn og knotte ned et spørsmål. Det tar ingen tid, påpeker John.

-  Gratis er det også. Det er mange spørsmål du ikke bestiller time hos lege og betaler for å få svar på, sier Kristine Stene.

Alle fire tror at gutter har særlig bruk for slike spørresider. Det er de som har vanskeligst for å spørre andre direkte.

annonse

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media