Sanna Marin:

Har fått svar på narkotesten

Finlands statsminister Sanna Marin har testet negativt for ulovlige rusmidler.

FESTER: Disse videoene spres i sosiale medier og skal vise den finske statsministeren Sanna Marin som fester med flere kjente finske profiler. Video: Twitter / Instagram. Reporter: Vegard Krüger. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På Twitter skriver Finlands statsminister Sanna Marin at narkotikatesten hun tok forrige uke har kommet tilbake. Den er negativ for alle typer narkotiske stoffer, skriver den finske statsministerens kontor på Twitter.

Marin tok testen på eget initiativ etter at det oppsto spekulasjoner i om hun hadde tatt ulovlige rusmidler på en fest tidligere i sommer. Spekulasjonene oppsto etter at det ble lekket flere videoer av Marin som drakk, sang og danset.

TESTET: Finlands statsminister Sanna Marin har ikke fått påvist noen narkotiske stoffer, opplyser Finlands regjering. Foto: Roni Rekomaa / Lehtikuva / AFP
TESTET: Finlands statsminister Sanna Marin har ikke fått påvist noen narkotiske stoffer, opplyser Finlands regjering. Foto: Roni Rekomaa / Lehtikuva / AFP Vis mer

Marin har selv betalt for testen, skriver statsministerens kontor i pressemeldinga. Den ble gjennomført hos det private helseforetaket Terveystalo, hvor ansvarlig lege var Paavo Halonen.

Den første videoen som ble lekket er rundt ett minutt lang og begynte å sirkulere på onsdag.

Den viser Marin og fem venner som danser foran kamera.

Statsministeren lot seg frivillig narkoteste etter press fra blant annet det populistiske partiet Sannfinnene.

Allerede torsdag morgen sa Marin at hun var lei seg for at private videoer var blitt lekket til offentligheten.

Dette har hun siden gjentatt flere ganger, blant annet på fredag.

Etter at de første videoene så dagens lys, har også flere andre videoer dukket opp, blant annet en hvor hun danser tett med den finske popstjerna Olavi Uusivirta.

På en pressekonferanse fredag måtte hun svare på spørsmål om hvorvidt popstjerna kysset henne på halsen.

- Vel, jeg kan ikke huske at noen kysset meg på halsen. Jeg så den videoen selv, og jeg synes det ser ut som om jeg blir snakket inn, det vil si at jeg blir fortalt noe i den. Det er sant, jeg er gift, og jeg tror dette er saker som hører til mitt privatliv, og jeg skal ikke kommentere den mer detaljert. Jeg tror ikke det skjer noe upassende i den videoen, svarte statsministeren ifølge den finske avisa Ilalehti.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer