Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har fått tilgang til nettsiden der det svenske folks mest intime hemmeligheter deles

- Prater med aviser om samarbeide, sier Researchgruppen.

RESEARCHGRUPPEN: Gruppa hevder de har fått tilgang til databasen til Flashback Forum, der svenskene deler sine mest intime hemmeligheter. Skjermdump: Flashback
RESEARCHGRUPPEN: Gruppa hevder de har fått tilgang til databasen til Flashback Forum, der svenskene deler sine mest intime hemmeligheter. Skjermdump: Flashback Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet har i en tidligere versjon av denne artikkelen skrevet at Researchgruppen «hadde hacket Flashback». Dette medfører ikke riktighet, og Dagbladet hadde ikke dekning for å skrive dette. Dagbladet var heller ikke i kontakt med Researchgruppen før dette ble publisert. Dette beklager vi på det sterkeste.

(Dagbladet): Svenske Researchgruppen hevder de har fått tilgang til databasen til et av landets største nettforum, Flashback.

Researchgruppen har tidligere gravet fram flere store avsløringer for den svenske avisa Expressen, som har fått flere Sverigedemokraterna-medlemmer til å trekke seg fra partiet etter å ha blitt avslørt i å skrive hatefulle og rasistiske meldinger bak pseudonymer på nett.

- Ja, vi har den Flashback kan sammenlignes med amerikanske Reddit, og er et av landets mest besøkte nettsteder med over 896 000 medlemmer.

På nettsiden deles selv de mest intime hemmeligheter og detaljer om ens liv, ifølge flere Nyheter24 har snakket med. Mellom 15 og 20 000 innlegg legges ut hver dag, og omlag to millioner unike besøkende er innom hver uke, følge Wikipedia.

Researchgruppen skal med det ha fått tilgang til flere hundre tusen kontoopplysniger og Flashbacks database.

Det skriver svenske Dagens Media.

- Ja, vi har den. Vi har hatt den i et halvt år, cirka. Vi har fått den fra ulike hold via epost. Vi har informasjonen til et par hundre tusen kontoer, bekrefter nettsidas Martin Fredriksson til Nyheter24.

- Håper å finne saker Han sier til kanalen at det «er et jævla liv blant liberale høyrefolk» på Twitter etter at de selv avslørte nyheten på nettsida.

Researchgruppen har tidligere hjulpet avisa Expressen grave fram avsløringer som at en fylkesleder og vara til sentralstyret forsvarte Anders Behring Breivik og håpet at sultestreikende asylbarn sultet i hjel.

Expressen og Researchgruppen kartla 6 200 kontoer nettsider som Exponerat, Avpixlat og Fria Tider. For det vant de «Guldspaden» i Sveirge, for å ha avslørt netthets.

På spørsmål om hva de kan komme til å bruke opplysningene til, svarer Fredriksson:

- Vi prater med forskjellige aviser om å samarbeide. Men vi håper å finne saker om makthavere og politikere. Det ville være en journalistisk feil å ikke bruke informasjonen, sier han.

- Jeg er skjelven Flere av de som bekymrer seg for hva Researchgruppen kan komme til å gjøre med opplysningene, ber gruppa tenke seg om:

- Foruten hat, finnes veldig mange skjøre menneskers største hemmeligheter på Flashback. Håper Researchgruppen husker på det. Jeg er faktisk litt skjelven, sier redaktøren for sosiale medier i avisa Metro, Jack Werner.

LES OGSÅ: Svensk toppolitiker står bak hatmeldinger mot innvandrere på nettet«Håper de sulter seg til døde!».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!