Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har fått «viktig og konkret» tips etter drapet på Galina (28)

Galina Sandeva ble funnet drept i sin egen bil like ved operaen i Oslo.

DREPT I BILEN: Galina Sandeva (28) ble funnet drept i sin egen bil, en bulgarsk registrert Ford Fiesta, på Bispekaia torsdag ettermiddag. Dette bildet er omkring ett år gammelt, og er ikke fra den samme bilen som hun ble funnet drept i. Foto: Privat
DREPT I BILEN: Galina Sandeva (28) ble funnet drept i sin egen bil, en bulgarsk registrert Ford Fiesta, på Bispekaia torsdag ettermiddag. Dette bildet er omkring ett år gammelt, og er ikke fra den samme bilen som hun ble funnet drept i. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet gikk i går ut med overvåkningsbilder av Galina Sandeva, tatt bare timer før politet mener hun ble drept onsdag kveld.

Bildene viser Sandeva i det hun handler mat i Oslo sentrum. Da hadde hun på seg en kort mørk olivengrønn boblejakke med sort pelskrage, blå olabukser og svarte høyhælte støvletter til knehøyde.

Dette er de samme klærne politiet mener hun hadde på seg da hun ble drept.

Etter at politiet gikk ut med overvåkningsbildene, har det kommet en rekke tips.

- Når vi gikk ut med bildene i går, håpet vi at det skulle føre til at noen kjente henne igjen, og det slo til. Vi har fått inn noen tips, blant annet noe veldig konkret og viktig i saken, sier Metlid til Dagbladet.

Mange avhør Politiet har jobbet intenst igjennom helgen med saken, og samfarer overvåkningskameraer og teledata, samtidig som det gjennomføres en rekke avhør i saken.

- Vi har hatt mange inne til avhør, det pågår hele tiden, også nå, sier Metlid.

Etter funnet av den døde 28-åringen saumfarte dykkere havbunnen i havnebassenget rett utenfor Operaen i Oslo. Politiet vil ikke si hva som kom ut av søket.

- Vi går ikke inn på noen spørsmål om åsted, funn eller beslag på nåværende tidspunkt, sier Metlid.

TIMER FØR DRAPET: Politiet har gått ut med beskrivelse av klesdrakt til Galina Sandeva som ble funnet død i sin egen bil på Bispekaia i Oslo. Bildene er tatt opp av et overvåkningskamera i forbindelse med kjøp av mat i Oslo sentrum ettermiddagen, onsdag 16 desember.
Foto: Politiet / NTB scanpix
TIMER FØR DRAPET: Politiet har gått ut med beskrivelse av klesdrakt til Galina Sandeva som ble funnet død i sin egen bil på Bispekaia i Oslo. Bildene er tatt opp av et overvåkningskamera i forbindelse med kjøp av mat i Oslo sentrum ettermiddagen, onsdag 16 desember. Foto: Politiet / NTB scanpix Vis mer

Politiet er fortsatt svært interessert i tips fra folk som kan ha sett Galina Sandeva onsdag kveld.

Funnet av venner 28 år gamle Galina Sandeva var fra Dobrich i Bulgaria, og var en del av Oslos prostitusjonsmiljø

Oslopolitiet kjente til kvinnen, men hadde ikke hatt kontakt med henne ut over det arbeid de normalt gjør i forhold til prostituerte.

- Vi har ikke noen opplysninger så langt om at det var noe trusselbilde mot henne, sa Metlid til Dagbladet fredag.

28-åringen ble sist observert ved Vippetangen i Oslo i 20.30-tiden onsdag kveld. 20 timer senere ble hun funnet drept i sin egen bil på Bispekaia, rett ved operaen. Det var venner av Sandeva som hadde gått ut for å lete etter henne, som fant henne drept.

ETTERFORSKES: Politiet har tatt avstøpning av et fotspor på åstedet der den bulgarske sexarbeideren, Galina Sandeva, ble funnet drept. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
ETTERFORSKES: Politiet har tatt avstøpning av et fotspor på åstedet der den bulgarske sexarbeideren, Galina Sandeva, ble funnet drept. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer

Sandeva ble funnet drept i sin egen bil, en blå Ford Fiesta. Politiet har jobbet med sporsikring også utenfor bilen. Blant annet er det tatt en avstøpning av et fotavtrykk på stedet.

image: Har fått «viktig og konkret» tips etter drapet på Galina (28)
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media