Har «feil» kjærester

Svanhild bør ikke få ungene sine tilbake. Ikke fordi hun skåret dårlig på en IQ-test, men fordi hennes kjærlighetsliv har vært ustabilt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ (Dagbladet): Det ble lite snakk om IQ-testen som førte til at tobarnsmora Svanhild Jensen mistet ungene sine da Kvænangen kommunes advokat, Ulf Hansen, holdt sin innledning under ankesaken i Nord-Hålogaland lagmannsrett i går.

Advokaten står på at Svanhild Jensen ikke bør få tilbake omsorgsretten over barna. Men nå var det hennes menn det dreide seg om, ikke hennes IQ.

Svanhild Jensen er ikke det minste overrasket over den nye vrien.

- Dette skjer fordi jeg fikk mye bedre resultat på den nye testen jeg tok, sier hun og sikter til at hun fikk en skåre på 95 da hun sist tok den mye omtalte WAIS-testen.

Dette betyr at hun er normalt utviklet - og ikke psykisk utviklingshemmet, som den første testen kunne indikere.

Rusproblemer

Siden Svanhild Jensens første barn ble født for tre år siden, har sosialkontoret i Kvænangen vært bekymret over barnefarens rusproblemer. Jensen forlot barnefaren og innledet et forhold til en annen mann, som de lokale sosialmyndighetene heller ikke er fornøyd med, ifølge Hansen.

At Jensen ikke har noen kjæreste nå og bor hos sine foreldre, beroliger ikke advokat Ulf Hansen.

- Det er vesentlig hvilke allianser en har. Det handler om hennes evne til å skape trygge og stabile omgivelser for seg og sine barn, sier Hansen.

Han mener at Svanhild Jensen gjennom sitt omskiftelige privatliv ikke har vist at hun har tilstrekkelig omsorgsevne.

Medieskapt

Svanhild Jensens advokat reagerer på den nye strategien fra motparten.

- Det har ikke noe med hennes omsorgsevne å gjøre at hun har hatt to samboere, hevder hennes advokat, Anette Lilleengen. Hun krever at omsorgsretten umiddelbart tilbakeføres til mora.

Advokat Ulf Hansen hevder imidlertid at hans argumentasjon slett ikke er ny.

- Det er media som har skapt bildet av at IQ-testen hadde alt å si, hevder han.

KREVER BARNA TILBAKE: Svanhild Jensen (t.v.) og hennes advokat Anette Lilleengen reagerer på ny argumentasjon i barnevernssaken.