FILMET: Anders Behring Breivik skal ha blitt filmet under angrepet på Utøya. Her forlater han Oslo tinghus etter et fengslingsmøte. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
FILMET: Anders Behring Breivik skal ha blitt filmet under angrepet på Utøya. Her forlater han Oslo tinghus etter et fengslingsmøte. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

- Har film av Breivik på Utøya

Politiet regner med de har sikret seg opptak av Anders Behring Breivik under terrorangrepet på Utøya.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby opplyser til Dagbladet at de har 35 000 timer med videoopptak i forbindelse med terrorbomba i Regjeringskvartalet.

- Vi har fortsatt ikke oversikt over antall timer i forbindelse med Utøya. Her går vi gjennom harddisker og kameraer. Det kan for eksempel være snakk om opptak som tatt av ungdommer eller ledere på Utøya, sier Kraby.

- Så dere har sikret dere film av Breivik under angrepet på Utøya?

- Vi regner med det, svarer Kraby.

1,4 millioner samtaler I en kjennelse fra Oslo tingrett, der bistandsadvokatene ble nektet innsyn i en rekke politidokumenter, går det fram at politiet sitter på 1,4 millioner registrerte samtaler som er en del av terroretterforskningen.

Ifølge kjennelsen er dette samtaler som knyttes til terroristen Anders Behring Breiviks bevegelser forut for 22. juli, og elektroniske spor. «Disse inneholder opplysninger på navn og personer siktede har hatt kontakt med, herunder mulige fysiske og psykiske medhjelpere», heter det i kjennelsen.

700 avhør Politiadvokat Kraby sier samtalene ikke bare er knyttet til Breivik, men også alt som skjedde 22. juli og dagene før.

- Dette er ikke bare samtaler som knyttes til Breivik. Dette er alle samtaler som er registrert på basestasjoner i tilknytning til både bomba i Regjeringskvartalet og aksjonen på Utøya. Vi må analysere tid, lengde og fra hvilke basestasjoner de er registrert på. Vi prøver å finne ut hvem som har ringt til enhver tid, også i dagene før, sier Kraby.

Anders Behring Breivik har forklart i politiavhør at han drev med rekognosering i Regjeringskvartalet i tida før angrepet. Så langt har politiet ikke sikret seg videoopptak av terroristen før anslaget mot Regjeringskvartalet.

- Siktede har forklart at han drev med rekognosering. Dette er noe vi jobber med å få bekreftet eller avkreftet, sier Kraby , som opplyser at rundt 700 personer til nå er avhørt i saken, og at de har fått inn vel 1400 tips.

POLITIADVOKAT: Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby sier politiet har 1,4 millioner samtaler. Foto: Anita Arntzen/Dagbladet
POLITIADVOKAT: Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby sier politiet har 1,4 millioner samtaler. Foto: Anita Arntzen/Dagbladet Vis mer