Har flere ganger søkt om overflytting, nå skal Breivik til Skien fengsel

Har ifølge kriminalomsorgen ingenting med klagene å gjøre.

HAR KLAGET: Anders Behring Breivik har flere ganger søkt om overflytting fra Ila fengsel. Nå flyttes han til Skien. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
HAR KLAGET: Anders Behring Breivik har flere ganger søkt om overflytting fra Ila fengsel. Nå flyttes han til Skien. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Terrordømte Anders Behring Breivik har selv flere ganger søkt om overflytting til Skien fordi han er misfornøyd med soningsforholdene på Ila, melder NRK.

Nå flyttes han fra Ila til avdelingen for særskilt sikkerhetsnivå ved Skien fengsel. Han har også tidligere blitt flyttet til samme sted.

Assisterende direktør Jan Erik Sandlie i Kriminalomsorgsdirektoratet sier imidlertid at flyttingen er rutinemessig og ikke har sammenheng med Breiviks klager.

- Han har selv søkt om å få flytte flere ganger. Men det er ikke derfor han nå blir flyttet. Det er ingen spesiell dramatikk i dette. Det er måten vi jobber på i kriminalomsorgen, at særlig krevende innsatte tidvis blir flyttet mellom ulike anstalter, sier Sandlie til NRK.

Beslutningen om overflytting ble tatt i begynnelsen av juni, men det er ikke klarlagt når Breivik vil bli flyttet eller hvor lenge han vil bli i Skien fengsel. Det som er helt klart, er at han vil bli overført tilbake til Ila.

Sandlie opplyser at det er sikkerhetsmessige forhold som er avgjørende for flyttingen.

(©NTB)