Har flyktet til fjelltopp på Fiji

- Vi ble veldig redde, og tenkte på tsunamien i 2004.

MÅTTE FLYKTE: Charlotte Sørensen (19), Marie Vegge (19), Lise Jarlsby (19), Oda Frøysnes Tellefsen (19), Karianne Solborg (20) og Sandra Lindeland (20) måtte søke tilflukt på en liten fjellknaus på Fiji. Foto: http://lifeonthego.blogg.no
MÅTTE FLYKTE: Charlotte Sørensen (19), Marie Vegge (19), Lise Jarlsby (19), Oda Frøysnes Tellefsen (19), Karianne Solborg (20) og Sandra Lindeland (20) måtte søke tilflukt på en liten fjellknaus på Fiji. Foto: http://lifeonthego.blogg.noVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oda Frøysnes Tellefsen (19) sitter akkurat nå sammen med fem venninner på en liten fjellknaus på Fiji, 20 meter over havet.

I likhet med flere andre nordmenn har de fått kjenne konsekvensene av jordskjelvet i Japan på kroppen.

- Tidligere i kveld fikk vi beskjed om at det hadde vært et jordskjelv i Japan, og at vår øy kanskje kunne bli truffet av en tsunami, forteller Frøysnes Tellefsen på telefon til Dagbladet.

De seks jentene kom til Fiji for en uke siden. Planen er å reise jorda rundt, skriver fvn.no.

- Veldig redde Jentene fra Kristiansand fikk deretter beskjed om å flytte seg opp i høyden, og der har de sittet de tre-fire siste timene.

- Med en gang ble vi veldig bekymra, og veldig redde. Vi tenkte på hva som skjedde i Thailand, og ringte familien med en gang.

Jentene har fått beskjed om at en eventuell bølge kunne komme rundt klokken fire norsk tid, men har foreløpig ikke sett noe.

Her kan tsunamien treffe

Venter fortsatt - Den store tsunamivarselen ble kansellert, men vi hører at det fortsatt kan komme en liten bølge. Vi regner med at det kommer til å gå bra, og håper på det beste.

Men Tellefsen og hennes venner må fortsatt bli sittende i påvente av hva som kan skje.

- Vi har ikke fått beskjed om når vi kan gå ned igjen, forteller 19-åringen.