Har forbud mot å besøke foreldrene

Mannen som er pågrepet for drapet på Anna Lindh er dømt 18 ganger tidligere. Han har fått forbud mot å oppsøke og kontakte sine egne foreldre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STOCKHOLM (Dagbladet): 18 ganger er 35-åringen dømt for en rekke kriminelle handlinger, den første i 1987, da han var 19 år.

Han har tre ganger blitt dømt til fengselsstraff, siste gang i oktober i fjor, da han fikk sin lengste dom, åtte måneder for grovt bedrageri og forfalskning av kredittkort.

Med falsk legitimasjon og falske kredittkort kjøpte han flere mobiltelefoner og klær, videokamera, minidiskspiller, dvd-er, og betalte restaurantbesøk og taxireiser, i mai 2002.

Besøksforbud

Han har også blitt forbudt av retten å besøke både sin mor og sin far.

I fjor sto han tiltalt for å ha truet sin mor for å få henne til å skaffe ham 10000 kroner, men retten fant at det ikke fantes beviser for dette, og han ble frikjent.

I 1999 ble han dømt for tre tilfeller av nasking, og året før ble han dømt for en voldshandling, hærverk, tyveri og husbråk.

Da var han allerede dømt for flere tilfeller av hærverk, husbråk, vold og tyverier. Hans første dom kom i 1987, da han ble dømt for å ha truet vitner i en rettssak.

35-åringen har bostedsadresse på et sted i Vest-Sverige, der hans mor også bor. Han har i lange perioder ikke hatt fast bopel, og har flyttet rundt mellom såkalte svarte leiligheter i Stockholm. I retten har han hevdet å ha hatt problemer med alkohol og kokain.

- Selvforherligende

I begynnelsen av sin kriminelle karriere ble han utredet av helsevesenet, som fant at han tidlig hadde tilpasningsproblemer.

Legene beskriver han som en spesiell person med personlighetsforstyrrelser og selvforherligende trekk.

SØRGER: Fortsatt strømmer folk til med blomster utenfor kjøpesenteret NK, der Anna Lindh ble drept.