Har foreldrene i fryseren

Den franske millionæren Remy Martinot nekter å fjerne dem fra vinkjelleren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå har fransk høyesterett bestemt at foreldrene skal tines opp, men Martinot vil ta saken til Europadomstolen.

- De vil ta foreldrene mine med vold. At jeg selv ikke tror på dette er uviktig, jeg gjør dette for mine foreldres skyld. Man kan vel si at min far var en eksentriker, men det var hans vilje, sier millionæren til Expressen.

65 minusgrader

Legen Raymond Martinot var overbevist om at det en dag skal bli mulig å gjenopplive nedfrossede personer. Da hustruen Monique døde av kreft i 1984, injiserte han et middel i årene hennes som hindret blodet i å koagulerer. Deretter ble hun lagt i en fryser. 18 år senere døde han selv av hjerteinfarkt, 84 år gammel. Sønnen sørget for at også faren ble frosset ned. Nå hviler både legen og hans kone i 65 minusgrader.

Expressen har besøkt Martinot på slottet hans i Loire-dalen i Frankrike. I en mørk og kald kjeller, bak gitter og en dør med hengelås, ligger fryseren med foreldrene. Døren, som skal hindre tyver å ta seg inn, har utskåret et stort kors. Martinot vil at det skal finnes noe åndelig i det mørke rommet.

Ingen helserisiko

Millionæren selv bor bare på slottet en sommermåned i året. Resten av tiden tilbringer han i Paris. En person er ansatt for å se til både slottet og foreldrene.

- Mange reagerer på at det ikke er så klinisk her. Men det finnes ingen helserisiko. Kroppene har vært sikret og hygienisk oppbevart i mange år, sier Martinot til Expressen.

MÅ FJERNES: Fransk høyesterett har bestemt at Martinot ikke lenger får oppbevare foreldrene sine i denne fryseren. Kristoffer Sandberg/Expressen
MÅ FJERNES: Fransk høyesterett har bestemt at Martinot ikke lenger får oppbevare foreldrene sine i denne fryseren. Kristoffer Sandberg/Expressen Vis mer

The Conseil d\'Etat tribunal mener imidlertid at hensynet til offentlig orden og helserisiko, må gå foran familien Martinots ønsker. Det eneste riktige er å kremere eller begrave kroppene, har den franske domstolen slått fast.

Millionær Martinot har fått tilbud om å sende de døde kroppene til fjellbyen Nederland i Colorado. Det er her nordmannen Trygve Bauge har frosset ned bestefaren sin, Bredo Bauge. Les mer om denne saken her (bare for abonnenter).

<B>FOR FORELDRENES SKYLD:</B> Millionæren Remy Martinot tror ikke selv på at døde personer kan gjenopplives, men gjør det for foreldrenes skyld.