Helseminister Ingvild Kjerkol:

- Har forståelse for at det er krevende

Dersom utviklingen fortsetter, frykter FHI at vinterbølgen kan medføre 500 innlagte covid-19-pasienter. Helseminister Ingvild Kjerkol sier til Dagbladet at hun har forståelse for at situasjonen er krevende.

HAR FORSTÅELSE: Helseminister Ingvild Kjerkol sier til Dagbladet at hun har forståelse for at situasjonen er krevende nå. Foto: Torstein Bøe / NTB Foto: Torstein Bøe / NTB
HAR FORSTÅELSE: Helseminister Ingvild Kjerkol sier til Dagbladet at hun har forståelse for at situasjonen er krevende nå. Foto: Torstein Bøe / NTB Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag ettermiddag opplyste Folkehelseinstituttet at et mulig scenario er at vinterbølgen vil nå en topp med omkring 500 innlagte covid-19-pasienter. På det verste har Norge hatt like over 300 innlagte covid-19-pasienter.

FHI mener også at dersom den nåværende utviklingen fortsetter, så vil vi nå 300 innlagte covid-19-pasienter igjen allerede i månedsskiftet fra november til desember.

Klar beskjed

Helseminister Ingvild Kjerkol uttaler til Dagbladet onsdag kveld at hun har forståelse for at situasjonen er krevende nå.

- Vi følger situasjonen tett, og får fortløpende vurderinger fra våre fagetater. Noe av det viktigste vi kan gjøre for å hindre at det blir enda større press på helsetjenesten, er å holde oss hjemme ved sykdom, teste oss og isolere oss ved påvist coronasykdom. Det er også viktig at kommunene fortsetter arbeidet med vaksinering med full styrke, skriver Kjerkol i en e-post til Dagbladet.

- Regjeringen støtter kommunene, både gjennom tett dialog, veiledning og økte bevilgninger. Sykehusene og kommunene har gode planer og er forberedt på krevende situasjoner. Jeg har stor forståelse for at det er krevende nå. Helsetjenesten har gjort en fantastisk innsats under pandemien og regjeringen vil støtte helsetjenesten best mulig også i det videre arbeidet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer