Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har fortalt om drapsvåpenet

Politiet er informert om hvor våpenet som tok livet av finansmannen Harald Bakkebø (63) skal befinne seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Politiet må vente enda noen dager før det kan bli aktuelt å få avhørt entreprenøren (44) som er siktet for forsettlig drap på Bakkebø.

-  Min klient velger foreløpig å avstå fra å avgi forklaring. Vi håper det blir mulig å få til noe mot slutten av uka, sier advokat Per Magne Kristiansen, som forteller at hans klient har oppgitt hvor drapsvåpenet skal befinne seg, og at denne informasjonen er videreformidlet til politiet.

Lensmann Einar Vatne ved Lindås og Meland lensmannskontor sier politiet ønsker å avhøre den drapssiktede før det blir aktuelt å lete etter våpenet, som skal være en rifle.

-  Vi har god oversikt over selve drapshandlingen, og regner den delen av saken som rimelig godt avklart, sier Vatne.

I møtet mellom den siktede, hans bror, Bakkebø og en nevø av ham sist fredag, skal siktede ha forlatt brakka for så å komme tilbake med rifla. Den skal ha blitt rettet mot hodet til Bakkebø før skuddet ble løsnet.

Vatne er kjent med at et større tomteareal på Lindås var tema på møtet i brakka.

-  Det er for tidlig å kommentere dette nærmere, men vi ser selvsagt at det kan ligge mulige motiver for drapet i en konflikt om dette, sier Vatne til Dagbladet.

44-åringen er varetektsfengslet i fire uker.

LOKALISERT DRAPSVÅPENET:  Harald Bakkebø ble drept på et industriområde ved Frekhaug nord for Bergen. Arkivfoto: Oddmund Lunde
LOKALISERT DRAPSVÅPENET: Harald Bakkebø ble drept på et industriområde ved Frekhaug nord for Bergen. Arkivfoto: Oddmund Lunde Vis mer
DREPT: Harald Bakkebø.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!