ÅSTED: Krimteknikere var tirsdag i boligen der drapet skjedde. Siktede har fortsatt ikke forklart seg torsdag formiddag. Foto: Lars Eivind Bones
ÅSTED: Krimteknikere var tirsdag i boligen der drapet skjedde. Siktede har fortsatt ikke forklart seg torsdag formiddag. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

Dobbeltdrapet i Trondheim:

Har fortsatt ikke avhørt dobbeltdraps­siktet 18-åring

Har våknet fra koma, men er ikke i stand til å forklare seg.

Politiet i Trondheim opplyser torsdag at den siktede 18-åringen i drapssaken i Trondheim fremdeles ikke har vært i stand til å avhøres av politiet. I går ble det kjent at mannen er ute av koma, men fremdeles hardt skadet.

- Avhør vil gjennomføres når hans helsetilstand tillater det, og vi er i tett dialog med St. Olavs hospital og mannens forsvarer om når dette kan la seg gjøre, skriver politiet i en pressemelding.

Etterforskningen fortsetter ifølge politiet for fullt, og det gjennomføres fremdeles både avhør og innsamling av tekniske og digitale spor. Kripos er også i Trondheim for å bistå.

Skutt under pågripelse

Det var mandag kveld at Nasratullah Hashimi (19) og Reza Alizada (17) ble drept i Trondheim. Den hardt skadde 18-åringen, som er asylsøker, er siktet for drapet på de to vennene. En tredje venn av de to på 18 er innlagt på sykehus med alvorlige skader.

MINNESTUND: Elever på Heimdal videregående skole, den samme skolen som de drepte guttene gikk på, forteller om den vonde tiden etter dobbeltdrapet. Video: Lars Eivind Bones Vis mer

Den siktede 18-åringen ble tatt i en dramatisk pågripelse omkring 40 minutter etter den brutale volden i boligen for enslige mindreårige asylsøkere. Han ble da skutt i beinet, ifølge politiet fordi han forsøkte å skade seg selv.

18-åringen ble lagt i kunstig koma på St. Olav hospital etter hendelsen litt før klokka 19.00 mandag kveld, men våknet onsdag ettermiddag. Da ble det også besluttet å varetektsfengsle mannen i ei uke.

Uten forvarsel

Både Trondheim kommune og politiet jobber nå intenst med å finne ut hva som førte til det tragiske dobbeltdrapet. Bare omkring en halvtime før det skjedde, hadde to kommuneansatte som fulgte opp asylsøkerne besøkt en av dem. Ingenting tydet på noe galt.

- Jeg har lest logger fra forkant. Det er ingen grunn til bekymring. Det er ingenting som har fått meg til å si: «oi, her burde vi reagert». Det er ingenting i evalueringen som tyder på at vi burde hatt varsellampene på. Dette kommer som er stort sjokk, sier enhetsleder for omsorgsenheten i Trondheim, Annika Björnström.