Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har fortsatt ikke funnet våpenet etter drapet i Vadsø

Politiet fortsetter søket etter at 18-åring ble drept.

PRESSEKONFERANSE: Politiets pressekonferanse etter knivdrapet i Vadsø lørdag kveld. (f.v) Unni Pedersen Stock, leder for Varanger politistasjonsdistrikt, påtaleansvarlig Ylva Helen Kvikkstad, etterforskningsleder Steffen Andreassen og fungerende ordfører Otto Strand. Foto: Ole Gunnar Onsøien / iFinnmark / NTB scanpix
PRESSEKONFERANSE: Politiets pressekonferanse etter knivdrapet i Vadsø lørdag kveld. (f.v) Unni Pedersen Stock, leder for Varanger politistasjonsdistrikt, påtaleansvarlig Ylva Helen Kvikkstad, etterforskningsleder Steffen Andreassen og fungerende ordfører Otto Strand. Foto: Ole Gunnar Onsøien / iFinnmark / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Finnmark melder tirsdag at de har gjennomført et innledende avhør av 17-åringen som er siktet for drapet på 18 år gamle Håvard Pedersen. Avhøret ble gjennomført i går kveld.

Ifølge politiet forklarer den siktede seg og er samarbeidsvillig. Han har ikke erkjent seg skyldig etter siktelsen, og knytter ikke seg selv til det straffbare forholdet.

- Vi har ikke kommet noe nærmere med tanke på motiv for ugjerningen og har fortsatt ikke funnet noen relasjon eller kjennskap mellom siktede og avdøde. Vi har meddelt at vi ønsker et nytt avhør av den siktede i senere i dag, sier etterforskningsleder Steffen Andreassen i Finnmark politidistrikt i ei pressemelding.

Mangler våpenet

Politiet har i etterkant av drapet gjennomført omfattende søk etter drapsvåpenet. Dette er tirsdag ettermiddag fortsatt ikke funnet, til tross for søk ute. Det vil derfor bli gjort ytterligere søk i det videre arbeidet

Det er i tillegg til 17-åringen gjennomført avhør av flere vitner i løpet av mandag og tirsdag. Disse var enten til stedet i butikken da drapet skjedde, eller hadde hatt kontakt med den siktede forut for og etter hendelsen.

- Vi går nå systematisk gjennom både de taktiske og tekniske sporene som har framkommet så langt i etterforskningen. Analyser av beslaglagte lagringsmedier vil bli påbegynt i løpet av uka, sier Andreassen.

Ber om psykiatrisk vurdering

Politiet har bedt tingretten om at det blir foretatt en rettspsykiatrisk vurdering av den siktede 17-åringen. Han ble mandag kveld varetektsfengslet for to uker med brev og besøksforbud, samt forbud mot å ha tilgang til aviser og kringkasting. Påtalemyndigheten ba om fire ukers varetektsfengsling, men ble ikke hørt.

Åstedet er ifølge politiet gjennomgått og vil bli frigitt i løpet av tirsdagen, etter en siste gjennomgang der både kriminaltekniker og etterforskere deltar.

Etterforskningen vil de nærmeste dagene konsentrere seg rundt avhør av vitner og gjennomgang av de beslag som er gjort. Det kan også være aktuelt å innkalle noen av vitnene til ytterligere avhør dersom det skulle være behov for det.