ØKT SIDEN I GÅR: Brannen i turområdet Vårlivarden i Sandnes i Rogaland har økt siden i går. Det brenner nå på på et nesten to kvadratkilometer stort område, opplyser fagleder ved Sør-Rogaland brannvesen, Ståle Fjellberg overfor Dagbladet. Foto: Hanne Carine Jensen
ØKT SIDEN I GÅR: Brannen i turområdet Vårlivarden i Sandnes i Rogaland har økt siden i går. Det brenner nå på på et nesten to kvadratkilometer stort område, opplyser fagleder ved Sør-Rogaland brannvesen, Ståle Fjellberg overfor Dagbladet. Foto: Hanne Carine JensenVis mer

Har fortsatt ikke kontroll over brannen, som har økt i omfang

I løpet av natta har brannen i Vårlivarden i Sandnes økt fra et en kvadratkilometer stort område til nesten to.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Brannen som startet søndag ettermiddag, trolig etter at en person mistet en sigarettglo på bakken i Vårlivarden i Sandnes i Rogaland, er fortsatt ikke under kontroll.

- Vi kan ikke si vi har kontroll over den, nei. Det vil være en overdrivelse, sier fagleder for brannvesenet i Sør-Rogaland, Ståle Fjellberg til Dagbladet.

Da Dagbladet seint i går kveld snakket med brannvesenet, ble det anslått at det brant på et en kvadratkilometer stort område. I løpet av natta har helikoptre som deltok i gårsdagens slokningsarbeid stått på bakken, samtidig som brannen ble observert framfor forsøkt slokket.

Har økt i størrelse Nå starter arbeidet igang igjen for fullt, og det settes blant annet inn et nytt helikopter i arbeidet klokka 10.00.

- Brannen har spredd seg litt i løpet av natta, og er økende. Det brenner nå på et område på halvannen til to kvadratkilometer, sier Fjellberg.

Brannvesenet står overfor flere utfordringer i slokningsarbeidet. De har dårlig tilgang til vann i området, og terrenget er bratt og ulent. Dessuten er det svært tørt i området, som gjør at brannen sprer seg lett.

- Vi kjører tankbiler til det berørte området, men det er begrenset hva vi klarer å få ut av dem. Situasjonen er sånn sett uforandret og fortsatt vanskelig, sier Fjellberg.

Frivillige bidrar Fjellberg forteller at vinden ser ut til å ha roet seg noe siden i går, som er er fordel.

- Vinden gir næring til brannen og bidrar til at den spres, forteller han.

STARTET TROLIG HER: Brannen startet etter alt og dømme på dette stedet, søndag klokka 17.30. Foto: Hanne Carine Jensen
STARTET TROLIG HER: Brannen startet etter alt og dømme på dette stedet, søndag klokka 17.30. Foto: Hanne Carine Jensen Vis mer

Han anslår at omlag 45 personer vil jobbe med sloklningsarbeidet i dag, og sier at han har tro på at de skal lykkes med å stoppe flammene i løpet av dagen. Også frivillige bidrar i arbeidet, blant annet lokale bønder som fyller vann på gjødselsspredere.

- Brannen har holdt seg stabil i natt, og ganske rolig egentlig, selv om det fortsatt brenner godt på toppen. Med helikopterstyrke har vi god tro på at vi vil greie å stoppe den i dag, sier han.

Brenner flere steder Ifølge Fjellberg har brannen beveget seg litt nordover siden den startet, og det brenner fortsatt på flere steder. Han forteller at det per nå ikke ser ut som et nærliggende hytteområde er truet.

- Det er ikke noe som har truet noen bebyggelse i natt, sier han.

JOBBER PÅ SPRENG: Omlag 45 personer vil i løpet av dagen settes inn i slokningsarbeidet. Fagleder Fjellberg ved Sør-Rogaland brannvesen sier til Dagbladet at han har tro på at de vil greie å slokke flammene i løpet av dagen. Bakkemannskapet får også slokningshjelp fra minst ett helikopter. Foto: Hanne Carine Jensen
JOBBER PÅ SPRENG: Omlag 45 personer vil i løpet av dagen settes inn i slokningsarbeidet. Fagleder Fjellberg ved Sør-Rogaland brannvesen sier til Dagbladet at han har tro på at de vil greie å slokke flammene i løpet av dagen. Bakkemannskapet får også slokningshjelp fra minst ett helikopter. Foto: Hanne Carine Jensen Vis mer