Har frosset foreldrene i kjelleren

Remy Martinot oppbevarer sine døde foreldre i frysekister i kjelleren. En fransk rett har dømt ham til å gi dem en ordentlig begravelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Historien startet i 1984, da moren til Remy Martinot døde. Faren, Raymond Martinot, ville ikke begrave Monique Leroy på kirkegården. I stedet søkte han de lokale myndighetene om å få lov til å begrave henne på familieslottet i Neuil-sur-Layon i Frankrike.

Lik i kjelleren

Men i stedet for å begrave henne, sørget Martinot for at samboeren ble frosset ned, eller kryonisert, i håp om å kunne vekke henne til live igjen en gang i fremtida. Liket blir oppbevart i et mausoleumsliknende rom i kjelleren på slottet.

Da Martinot selv skjønte at han hadde kort tid igjen, ga han sønnen Remy klar beskjed om å sørge for at han ble frosset ned ved siden av Monique. Martinot gjorde klar sprøyter med antikoagulerende stoff som skulle sprøytes inn i blodet. Kisten ble bestilt og gjort klar.

22.februar døde Martinot, 80 år gammel. Remy Martinot fulgte siste ønske og sørget for at faren ble frosset ned i en kiste ved siden av Moniques kiste.

Beordrer begravelse

Men nå har myndighetene våknet. De har sett gjennom fingrene med den snart 20 år gamle kryoniseringen av Monique Leroy. Men de setter alt inn på at ikke Raymond Martinot blir oppbevart på samme måte.

Remy Martinot er blitt stevnet for retten og har tapt saken om oppbevaringen av foreldrene. På onsdag avgjorde retten at han må ta foreldrene ut av fryseboks-kistene. Ifølge fransk lov må kroppene begraves, kremeres eller doneres til forskning, skriver AP.

Ifølge dommen skal politiet gripe inn og sørge for at begravelsen blir gjennomført hvis sønnen ikke selv ordnder opp.

Remy Martinots advokat mener at selv om fransk lov ikke tillater nedfrysing av lik, så er det ingen lov som forbyr det. Han mener også at de dødes ønsker må respekteres.

Avdøde Raymond Martinot innrømmet for noen år siden overfor en fransk fjernsynsstasjon at det kanskje aldri ville bli mulig å vekke de døde til live igjen.

- Det kan ta ekstremt lang tid. Det blir kanskje aldri mulig, sa han.

Tilbyr beskyttelse

Nå tilbyr en amerikansk by seg å ta i mot de to kistene som franske myndigheter vil bli kvitt. Den lille byen Nederland i staten Colorado er verdenskjent fordi Bredo Morstøl, som opprinnelig var norsk, ligger i en tilsvarende kiste der.

Nederland har til og med fått sin egen lille festival etter Bredo, kalt

Frozen Dead Guy Days

- en to dagers festival der et frosset lik altså er hovedattraksjonen.

SISTE HVILE:</B> I denne fryseboksen hviler legen Raymond Martinot og samboeren Monique Leroy. Men nå skal likene begraves.