- Har full tillit til Knut Storberget

Men Jens Stoltenberg innrømmer at saksbehandlingen ikke har vært god.

KLOKT: Jens Stoltenberg gis Storberget full støtte etter at han trakk hijab-vedtaket i dag. Foto: SCANPIX
KLOKT: Jens Stoltenberg gis Storberget full støtte etter at han trakk hijab-vedtaket i dag. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) - Jeg har fortsatt full tillit til Knut Storberget, sier statsminister Jens Stoltenberg til Dagbladet.no etter dagens helomvending i hijab-saken.

På en pressekonferanse i dag la justisminister Knut Storberget debatten død ved å trekke tilbake forlaget om å tillate hijab i politiet.

- Jeg mener det var en god konklusjon. Det finnes andre virkemidler som er bedre for å integrere mennesker med minoritetsbakgrunn i politiet, sier Stoltenberg.

Han ser heller ikke på saken som noe stort nederlag for regjeringen eller Arbeiderpartiet.

- Det var Politidirektoratet som i dette tilfellet ba om en endring. Vi skulle vurdere saken, og det har vi nå gjort, sier Stoltenberg.

- Men tror du denne vinglingen kan ha skadet partiet?

- Nei, jeg tror ikke det. Jeg tror folk ser at dette er en saksbehandling som kunne vært bedre, men at konklusjonen er god. Jeg tror folk er mer opptatt av resultatet, sier Stoltenberg.

De siste dagene har det kommet fram to av justisministerens nærmeste rådgivere nærmest skal ha kuppet hijab-vedtaket, og justisministeren innrømmet i dag at han ikke hadde konkludert enda da vedtaket ble offentliggjort på regjeringens hjemmesider.

- Hvordan vil du karakterisere de siste dagers avsløringer i saken?

- Her har det ikke vært en god nok saksbehandling. Men justisministeren har gjort det riktige ved å ta ansvaret for alt som har skjedd i hans departement, sier Stoltenberg.

Utover det vil han ikke kommentere prosessen nærmere.

- Men jeg må si at Knut Storberget er en statsråd som har fått til svært mye. Han har nærmest fjernet fengselskøene, og fått en rekke nye stillinger til politiet. Han kan vise veldig gode resultater på viktige områder, sier Stoltenberg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer