STORE OMRÅDER: In Amenas- anlegget og byen In Amenas ligger midt i ørkenen og langt fra andre bebygde områder. Foto: EADS / AFP / NTB SCANPIX
STORE OMRÅDER: In Amenas- anlegget og byen In Amenas ligger midt i ørkenen og langt fra andre bebygde områder. Foto: EADS / AFP / NTB SCANPIXVis mer

- Har funnet 15 døde inne på gassanlegget

Ikke identifisert. Kan ha ha blitt drept i kjøretøy som ble bombet torsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nyhetsbyrået Reuters siterer i ettermiddag en anonym kilde på at det er funnet 15 lik inne på In Amenas-anlegget.

De døde skal ha blitt funnet av algeriske spesialstyrker i dag, men det er ikke kjent når personene ble drept.

Likene er ille tilredt, og det vil trolig ta tid å identifisere dem. Dette arbeidet skal nå være i gang.

Det er ikke kjent hvor på området de 15 er funnet eller om de lå på samme sted.

Flere drepte i utbrente biler Fra før er det kjent at både gisseltakere og gisler ble drept i flere biler som ble stående utbrent på området i kjølvannet av det første militære framstøtet mot terroristene på torsdag.

I går refererte statsminister Jens Stoltenberg til disse kjøretøyene for å understreke at situasjonene var uoversiktlig.

- Flere kjøretøy ble ødelagt og menneskeliv gikk tapt. De er ikke identifisert, og derfor kan vi ikke si sikkert om det er nordmenn blant de drepte, sa Stoltenberg på en pressekonferanse.

Seks nordmenn ennå savnet I ettermiddag var situasjonen ennå «uavklart og svært alvorlig» for seks nordmenn, opplyste Statoil. Det var ikke kjent om noen av nordmennene var blant gislene som trolig fortsatt holdes fanget i produksjonsdelen av gassanlegget.

I morges ble det kjent at totalt tre nordmenn så langt har blitt reddet eller klart å rømme fra anlegget. Én av dem ligger nå på Haukeland sukehus, en annen er på vei til Norge via den amerikanske luftforsvarsbasen Rammstein i Tyskland, mens den siste i formiddag ennå fikk medisinsk behandling i byen In Amenas under bevoktning av algeriske militære.

Det kommer i ettermiddag svært lite informasjon fra Algerie om den nåværende situasjonen på In Amenas. De algeriske styrkene har ifølge Reuters sperret av et område i nesten ti kilometers radius fra gassanlegget.