Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har funnet 16 lik - leter etter de svarte boksene

Bedre letevær, søket etter de svarte boksene fra det styrtede AirAsia-flyet i gang.

LETER: Et skip fra Indonesias søke- og redningstjeneste leter etter de svarte boksene fra det styrtede flyet. Etter flere dager med dårlig vær er det meldt å være bedre i dag.tA total of 10 bodies have been retrieved. Eight of the bodies had been flown to Surabaya, where the AirAsia Indonesia flight departed, for identification.  EPA/ADI WEDA
LETER: Et skip fra Indonesias søke- og redningstjeneste leter etter de svarte boksene fra det styrtede flyet. Etter flere dager med dårlig vær er det meldt å være bedre i dag.tA total of 10 bodies have been retrieved. Eight of the bodies had been flown to Surabaya, where the AirAsia Indonesia flight departed, for identification. EPA/ADI WEDA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Letingen etter svar på hva som skjedde med flyet og de 162 menneskene om bord, har blitt utsatt gjentatte ganger på grunn av dårlig vær.

Fem dager etter at flyet styrtet i Javasjøen, var værforholdene gode nok for dykkerne til å søke i sjøen, og helikoptre kunne bidra fra lufta.

Finne ferdskriveren - Vi prioriterer å finne hoveddelen av vraket og ferdskriveren, sier sjefen for Indonesias redningstjeneste, Bambang Sulistyo.

Skip med sonarteknologi gjennomsøker området etter flyskroget. Minst tre indonesiske skip, ett fra Singapore og ett fra USA er også med i letingen. Fem undervannsmikrofoner, såkalte hydrofoner, skal også utplasseres for å forsøke å fange opp lydsignaler under vannet.

Bra leteforhold - Været er ganske bra denne morgenen, men det regner fortsatt lett. Vår tidligere erfaring tilsier at været kan bli mer uvennlig senere på dagen, sier Bambang.

Et sonarbilde fra leteområdet viser en stor, mørk gjenstand på havbunnen i Javasjøen, men det men det er ikke bekreftet at dette er flyet.

Identifisering Åtte av de omkomne sendt til identifisering i Surabaya hvor AirAsia-flyet lettet fra.

- Vi håper på bedre resultater i dag, sier Bambang. (NTB)

Lik Dagbladet på Facebook