Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har funnet Åge Korsvolds etterfølger

Peter A. Ruzicka (49) ny konsernsjef i Orkla.

GÅR AV:  Åge Korsvold varslet tidlig i januar at han går av som konsernsjef i Orkla. Hans etterfølger er nå på plass. 
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
GÅR AV: Åge Korsvold varslet tidlig i januar at han går av som konsernsjef i Orkla. Hans etterfølger er nå på plass. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Styret i Orkla har utnevnt Peter A. Ruzicka (49) til ny konsernsjef. Han overtar etter Åge Korsvold (67) og tiltrer stillingen 10. februar.

- Jeg er svært fornøyd med at Peter A. Ruzicka har takket ja til å bli ny konsernsjef i Orkla. Ruzicka kjenner Orkla og dagligvarebransjen godt. Han har solid merkevarekompetanse. Ruzicka har de beste kvalifikasjoner til å lede Orkla fremover, sier styreleder Stein Erik Hagen.

Hagen ønsket også i 2005 at Ruzicka skulle gå inn som konsernsjef i Orkla etter Finn Jebsen, men da var motkreftene for sterke. Ifølge Dagens Næringsliv ble det pekt på at Ruzicka manglet tung ledererfaring, og at han hadde sittet tett på Hagen i ti år.

Ruzicka har vært medlem av styret i Orkla siden 2008 samt i perioden 2003 til 2005. I tillegg har han vært medlem av Orklas revisjonsutvalg siden 2010 og i perioden 2004 til 2005.

- Jeg er svært takknemlig for å få muligheten til å lede Orkla i en spennende og viktig fase for konsernet. Jeg ønsker å bygge videre på Orklas sterke posisjon som Nordens ledende merkevareselskap, sier den påtroppende konsernsjefen.

I tillegg er Jens Bjørn Staff (46) utnevnt til konserndirektør for økonomi og finans i Orkla ASA.

(NTB)


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!