- Har funnet Arctic Sea

Ved Kapp Verde, opplyser Russlands forsvarsminister.

FUNNET: Den russiske utenriksministeren opplyser av Arctic Sea er funnet. Foto: Sovfracht/Reuters/Scanpix
FUNNET: Den russiske utenriksministeren opplyser av Arctic Sea er funnet. Foto: Sovfracht/Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Russiske marinefartøy har funnet det savnede lasteskipet Arctic Sea om lag 480 kilometer utenfor de vestafrikanske Kapp Verde-øyene, opplyser den russiske forsvarsministeren.

Forsvarsminister Anatolij Serdjukov sier til nyhetsbyrået Interfax at hele mannskapet på 15 er i live, og de er tatt over i et av de russiske marinefartøyene som ligger ved lasteskipet.

Arctic Sea ble sist sett da det passerte Den engelske kanal 30. juli. Skipet kom fra Finland og skulle til Algerie med tømmerlast.

Teoriene om hva som har skjedd med skipet, har vært mange, og flere teorier går ut på at skipet hadde en hemmelig last med enten, våpen, narkotika eller kjernefysisk materiale om bord, og at det ble kapret på grunn av denne lasten.

Arctic Sea forlot Finland 23. juli, lastet med tømmer til en verdi av om lag 1,3 millioner euro - om lag 10 millioner kroner.Fartøyet, som var på vei til Algerie, ble muligens kapret natten etterpå, i svensk farvann mellom Öland og Gotland.Dette er imidlertid ikke blitt bekreftet på offisielt hold.

Krav om løsepengerFinsk politi opplyste imidlertid i helgen at det var kommet krav om løsepenger for skipet. Ifølge den tyske utgaven av Financial Times var kravet på 1,5 millioner dollar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer