Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Har funnet blod fra Sigrid i 37-åringens campingvogn

Svært viktig spor funnet på Bryn, ifølge VG.

SAUMFART: Den drapssiktede mannens campingvogn sto inne i dette lagerlokalet på Bryn i Oslo. Bygningen ble i over ei uke saumfart av politiets kriminalteknikere. Foto: Henning Lillegård
SAUMFART: Den drapssiktede mannens campingvogn sto inne i dette lagerlokalet på Bryn i Oslo. Bygningen ble i over ei uke saumfart av politiets kriminalteknikere. Foto: Henning Lillegård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet skal ha funnet blodspor fra Sigrid Giskegjerde Schjetne i ei campingvogn som ble disponert av den nå drapssiktede 37 år gamle mannen i tida rundt forsvinningen.

Det skriver VG, som ikke oppgir noen kilde til opplysningen. Politiet kommenterer ikke hvilke tekniske funn som er gjort i saken.

Det har tidligere blitt kjent at 37-åringen i en periode brukte campingvogna som bolig, og at han hadde fått ha den stående inne i et lagerlokale på Bryn.

- Jeg har laget meg ei hule i et lagerlokale. Der bor jeg nå, sa 37-åringen til Dagbladet bare to dager før pågripelsen, i forbindelse med en helt annen sak.

Etter likfunnet på Kolbotn brukte politiet mange dager på å saumfare også lagerlokalet på Bryn, og gjorde flere ulike beslag.

- Sentralt bevis Informasjonen om blodsporet skal ha blitt lagt fram i retten under de lukkede fengslingsmøtene i forrige uke, der det ble besluttet at begge de siktede skal sitte fengslet i full isolasjon i ytterligere to uker. 

Ifølge VG mener politiet at 37-åringen har avsatt rester av Sigrids blod i campingvogna, etter at han skal ha drept henne og dumpet liket på Kolbotn, ved verkstedet der han og den medsiktede 64-åringen ble pågrepet en måned etter forsvinningen.

37-åringens advokat, John Christian Elden, vil ikke kommentere påstanden om blodsporet.

Avviser bilulykke Etter det andre fengslingsmøtet forrige torsdag ble det kjent at retten, i tillegg til flere nye beviser mot de siktede, hadde fått framlagt et helt ferskt dokument fra politiet om konkrete spor som underbygger at Sigrid ble drept.

- Det foreligger fremdeles ikke noen endelig obduksjonsrapport som kan si noe sikkert om dødsårsaken, men teorien om at Sigrid ble utsatt for en bilulykke synes i alle fall ikke å være styrket, heter det i kjennelsen.

BESLAG: Politiet har båret ut en rekke gjenstander fra lagerlokalet på Bryn.
BESLAG: Politiet har båret ut en rekke gjenstander fra lagerlokalet på Bryn. Vis mer

Retten slo også fast at Sigrid kan ha blitt drept noe tid etter at hun ble borte.

- Forsvinningstidspunktet er ikke nødvendigvis identisk med drapstidspunktet, slik at spørsmålet om alibi ikke kan sees å ha så stor betydning for mistankespørsmålet knyttet til drapssiktelsen, skrev dommeren om den siktede 64-åringen.

Politiet fikk tingrettens medhold i at mistanken mot begge mennene er styrket, men retten mener ennå mistankegrunnlaget for 64-åringens del er noe svakere enn for 37-åringen.

- Retten mener mistanken i sakskomplekset er styrket. Det er vi enig i. Men det gjelder ikke for vår klient. Etter vår oppfatning er det ikke kommet fram nye opplysninger som styrker mistanken mot ham. Snarere tvert imot, sa 64-åringens forsvarer, advokat Aase Karine Sigmond, etter fengslingsmøtet.

Begge de siktede nekter ennå straffskyld.

FENGSLET: Oslo tingrett mente i forrige uke at grunnlaget for mistanken mot 37-åringen (t.v.) er noe sterkere enn for den medsiktede 64-åringen.
FENGSLET: Oslo tingrett mente i forrige uke at grunnlaget for mistanken mot 37-åringen (t.v.) er noe sterkere enn for den medsiktede 64-åringen. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media