Fengslet i Japan

- Har funnet digitale bevis

Bistandsadvokat Farid Bouras har funnet digitale bevis som han mener kan frikjenne Ingrid Martinussen for narkotika-anklagene.

USKYLDIG ANKLAGET: Bistandsadvokat Farid Bouras er overbevist om at den norske studenten Ingrid Martinussen er uskyldig. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TOKYO (Dagbladet): I snart tre uker har den norske masterstudenten Ingrid Martinussen sittet i varetekt i Japan, anklaget for å ha bestilt 142 gram marihuana.

32-åringen som studerer internasjonalt miljø nekter straffskyld. Politiet og påtalemyndighet i Japan ønsker ikke å kommentere saken, og ved politistasjonen Omiya Higashi – i Saitama utenfor Tokyo sentrum – avviser politiet vennlig, men bestemt å svare på spørsmål fra Dagbladet.

- Har funnet bevis

Ingrid Martinussens norske bistandsadvokat Farid Bouras fra advokatfirmaet Elden, har sammen med tidligere ANSA-leder i Japan Stian Sopp, de siste dagene jaktet på bevis som kan frikjenne den norske studenten for anklagene om å ha forsøkt å smugle 142,69 gram med marihuana til Japan.

Rettspraksis i Japan er fengsel i inntil fem år for en slik forbrytelse.

- Vi har nå funnet bevis som vi mener er med og styrker at vår klient er uskyldig, sier Farid Bouras (se videoen).

Bistandsadvokaten håper og tror statsadvokaten i Saitama i morgen løslater Ingrid Martinussen. Og at marerittet snart er over for den varetektsfengslede 32-åringen. Ingrid Martinussen har sittet isolert på en glattcelle siden 20. november.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer