Fengslet i Japan

- Har funnet digitale bevis

Bistandsadvokat Farid Bouras har funnet digitale bevis som han mener kan frikjenne Ingrid Martinussen for narkotika-anklagene.

USKYLDIG ANKLAGET: Bistandsadvokat Farid Bouras er overbevist om at den norske studenten Ingrid Martinussen er uskyldig. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TOKYO (Dagbladet): I snart tre uker har den norske masterstudenten Ingrid Martinussen sittet i varetekt i Japan, anklaget for å ha bestilt 142 gram marihuana.

32-åringen som studerer internasjonalt miljø nekter straffskyld. Politiet og påtalemyndighet i Japan ønsker ikke å kommentere saken, og ved politistasjonen Omiya Higashi – i Saitama utenfor Tokyo sentrum – avviser politiet vennlig, men bestemt å svare på spørsmål fra Dagbladet.

- Har funnet bevis

Ingrid Martinussens norske bistandsadvokat Farid Bouras fra advokatfirmaet Elden, har sammen med tidligere ANSA-leder i Japan Stian Sopp, de siste dagene jaktet på bevis som kan frikjenne den norske studenten for anklagene om å ha forsøkt å smugle 142,69 gram med marihuana til Japan.

Rettspraksis i Japan er fengsel i inntil fem år for en slik forbrytelse.

- Vi har nå funnet bevis som vi mener er med og styrker at vår klient er uskyldig, sier Farid Bouras (se videoen).

Bistandsadvokaten håper og tror statsadvokaten i Saitama i morgen løslater Ingrid Martinussen. Og at marerittet snart er over for den varetektsfengslede 32-åringen. Ingrid Martinussen har sittet isolert på en glattcelle siden 20. november.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.