Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har funnet DNA-profil knyttet til fryseboksdødsfall fra 1999

Nye analyser har påvist en mannlig DNA-profil på snora Ragnhild Sandvold var bundet med da hun ble funnet død i en fryseboks i 1999, ifølge TV 2.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken ble først henlagt som selvmord, men ble delvis gjenopptatt tidligere i år. Folkehelseinstituttet har nå gått gjennom DNA-materiale som ble funnet på en snor bundet rundt kvinnens venstre håndledd.

Analysemetodene er blitt kraftig forbedret siden 1999, og den nye analysen er så god at Folkehelseinstituttet mener materialet kan sammenlignes med DNA-prøver fra andre personer.

- Dette DNA-sporet, som det nå er mulig å følge videre, mener vi er et viktig element i hvert fall for å få avklart om dette er et drap og hvem som kan være drapsmannen, sier Harald Jahren, som representerer Sandvolds sønn, til TV 2. Sønnen slo seg aldri til ro med politiets opprinnelige konklusjon om at moren hadde tatt sitt eget liv og har kjempet for at saken skal bli gjenopptatt.

Etter at tidligere Kripos-etterforsker Asbjørn Hansen tidligere i år gikk gjennom saken og kom med sterk kritikk av den opprinnelige etterforskningen, ble saken forsøkt gjenopptatt, men den gang sa politiet i Agder nei.

Beslutningen om ikke å etterforske saken på ny ble anket til statsadvokaten, som kom med en klar anmodning til politiet om å gjøre nye analyser. (NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!