- Har funnet drapsmannen

Mann (44) siktet etter Kløfta-drapet. Fire andre løslates.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet mener nå de har kommet fram til hvem som knivstakk og drepte en mann i 60-årene på Ihle gård på Kløfta mandag kveld.

- En 44 år gammel mann er siktet for forsettlig drap. Det betyr at vi mener vi har et bilde av det som har skjedd, sier lensmann Morten Huse til Dagbladet.no.

Han opplyser at 44-åringen vil bli framstilt for fengsling i Nedre Romerike tingrett i ettermiddag, mens de fire andre som fram til nå har vært siktet i saken vil bli løslatt.

Det var totalt fire menn og en kvinne som i utgangspunktet ble siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, og politiet hadde i startfasen problemer med å finne ut nøyaktig hvem som hadde utført ugjerningen.

- Det er en helhet i etterforskningen som har ledet fram til dette. Mer enn det går vi ikke ut med i dag, sier Huse til Dagbladet.no.

I en pressemelding skriver lensmannen at totalvurderingen er basert på teknisk etterforskning, avhør og annen informasjon.

Det er gjort flere beslag i saken, men politiet vil ikke gå ut med om drapsvåpenet er funnet.

Selv om etterforskningen nå ser ut til å ha fått et gjennombrudd, opprettholdes siktelsene formelt overfor de fire andre mennene. Etterforskingen fortsetter ifølge politiet med uforminsket styrke.

SPESIELL SAK: Fire menn og en kvinne ble pågrepet etter det som viste seg å være et drap på Kløfta. Ifølge politiet har de kommet fram til en hovedmann. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM / SCANPIX
SPESIELL SAK: Fire menn og en kvinne ble pågrepet etter det som viste seg å være et drap på Kløfta. Ifølge politiet har de kommet fram til en hovedmann. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM / SCANPIX Vis mer