SAVNET: Arjen Kamphuis har vært savnet siden 20 august. Foto: Twitter/@ncilla
SAVNET: Arjen Kamphuis har vært savnet siden 20 august. Foto: Twitter/@ncillaVis mer

Har funnet eiendeler som tilhører savnede Arjen (47)

Har vært savnet siden 20. august.

I en pressemelding bekrefter politiet i Nordland at de har gjort funn i søket etter den savnede WikiLeaks-medarbeideren Arjen Kamphuis.

«Politiet fikk i går kveld kl.19.10 melding fra en fritidsfisker som hadde gjort funn av en flytende gjenstand i havet nær land ved Kvænfloget, mellom Fauske og Rognan. Funnet knyttes til den savnede Arjen Kamphuis og politiet er sikre på at eiendelene tilhører savnende», skriver politiet i en pressmelding.

Politiet kan foreløpig ikke si noe om funnet kan fortelle noe om den savnede har befunnet seg i, eller i nærheten av, funnstedet.

Siste sikre observasjon av nederlanderen er da han sjekket ut av Hotell Scandic i Bodø i 14-tiden 20. august. Kamphuis var på ferie i Norge da han forsvant.

«Politiet har grunn til å tro at Arjen tok lokaltoget fra Bodø til Rognan 20. august, med avgang etter ruten 16.05 og ankomst Rognan 17.29. Vi ber om at publikum tar kontakt med oss dersom de har observasjoner knyttet til denne reisen til bevegelser i indre Saltenområdet 20. august og påfølgende dager», skriver politiet.

Tirsdag meldte politiet at de hadde mottatt 25 nye tips i letingen etter den savnede nederlenderen.

Saken ble mandag omtalt i programmet «Åsted Norge» på TV2. Politiet skrev i en pressemelding tirsdag ettermiddag at de hadde fått inn en rekke interessante tips.

Siste sikre observasjon av Kamphuis er altså 20. august i Bodø, men en telefon som er knyttet til nederlenderen har vært slått på i et område utenfor Stavanger på kvelden 30. august.

Kamphuis beskrives som en kollega av WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange, sikkerhetsekspert og forfatter av en bok om informasjonssikkerhet for journalister.

Saken oppdateres