RJUKAN: Tre kvinner og to menn omkom søndag etter at en amerikansk veteranbilen kjørte inn i en fjellvegg på Rjukan nær Gaustadtoppen.
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
RJUKAN: Tre kvinner og to menn omkom søndag etter at en amerikansk veteranbilen kjørte inn i en fjellvegg på Rjukan nær Gaustadtoppen. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer

Har funnet feil ved bremsene etter veteranbilulykken på Rjukan

Havarikommisjonen har funnet feil ved bremsene på veteranbilen som kjørte i en fjellvegg ved Rjukan søndag. Fem personer mistet livet i ulykken.

- Foreløpige undersøkelser har påvist feil på bilens bremser. De tekniske undersøkelsene vil fortsette for å få et komplett bilde av bremsenes tilstand og hvordan dette påvirket sikkerheten på vei ned den bratte veien, skriver kommisjonen i en melding torsdag.

FEM DØDE: Fem personer døde da Cadillacen krasjet. Bilen hadde ikke montert sikkerhetsbelter. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FEM DØDE: Fem personer døde da Cadillacen krasjet. Bilen hadde ikke montert sikkerhetsbelter. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Bilen braste inn i fjellveggen i den siste hårnålssvingen i den bratte Svineroiveien, som forbinder Rjukan og Gaustatoppen. Ikke siden 2011 har like mange omkommet i én kollisjon.

Bilen var en 59 år gammel veteranbil uten setebelter. Alle de fem personene i bilen mistet livet i ulykken.

- Kollisjonen var kraftig og fronten på bilen ble presset sammen i sammenstøtet med fjellveggen, skriver kommisjonen.

Havarikommisjonen understreker at videre undersøkelser av bremsene er nødvendig for å vurdere betydningen av bremsefeilen. De vil også gjøre andre undersøkelser. Målet med Havarikommisjonens undersøkelser er å kartlegge hendelsesforløpet og forklare hvorfor ulykken skjedde.

Saken oppdateres.