STORE PROBLEMER:  Bankkunder i flere enn ti banker får ikke logget seg inn mandag kveld. 
Illustrasjonsfoto: Frank Karlsen / Dagbladet
STORE PROBLEMER: Bankkunder i flere enn ti banker får ikke logget seg inn mandag kveld. Illustrasjonsfoto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer

Har funnet feilen med nettbankene

Starter systemet på nytt nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Litt over 23 i kveld melder Evry at feilen er lokalisert og systemene skal være på vei opp igjen. Feilen ble lokalisert ved 22.30-tida. Evry skriver på sine nettsider at det vil være et visst etterslep for noen av tjenestene.

- Vi har nettverksutfall, det vil si at nettbanken ikke er tilgjengelig i øyeblikket for de bankene som vi leverer til, sier Helge Lorange i datafirmaet Evry til VG. Evry driver nettbanksystemene for bankene.

Problemene gjelder ifølge Evry over ti banker, blant annet DNB, Sparebank1-gruppen og Handelsbanken.

- Beklager Selskapet la ut følgende melding på sine nettsider klokka 20.50 i kveld: «EVRY opplever et større nettverksutfall, og flere av våre tjenester er ikke tilgjengelige. Vi beklager for bankkunder og andre som ikke får gjort det de skal. Vi lover å oppdatere så snart vi vet mer om når tjenestene er i ordinær drift igjen.»

Selskapets datateknikere jobber med å løse problemet, men Evry kan foreløpig ikke si hvor lang tid det vil ta å løse det.

Flere kunder opplever også problemer med å betale for varer og ta ut penger i minbanken.

- Vi har satt alle tilgjengelige ressurser på å løse dette problemet nå, sier kommunikasjonssjef i Evry Geir Remman til Dagbladet.

Tusenvis av kunder Han forteller at det er i hvert fall ti banker som er rammet av feilen og at de er spredt over hele landet. Tusenvis av kunder er rammet, men Evry har foreløpig ikke nøyaktige tall.

Det er først og fremst dem med begrensninger på kortet sitt som kan oppleve problemer med betaling i butikkene, opplyser Remman videre.

- Vi har folk som jobber med problemområdet mens vi snakker nå, og så kommer vi løpende med oppdateringer, sier Remman til Dagbladet ved 21.30-tida.

Telenors sider på vei tilbake Ved 20-tida begynte også Telenor å oppleve problemer med sine nettsider.

- Dette har rammet dem som bruker telenor.no eller online.no ved at de ikke kommer seg inn, hvis de eksempelvis skal inn på sine sider. Men det har altså ikke vært problemer med nettverk eller ringing, sier Atle Lessum, pressevakt i Telenor.

Ved 22.40-tida fikk han imidlertid melding fra driftssenteret på Fornebu om at det ser ut til at feilen har rettet seg.

- Vi pleier vanligvis å se an tester etter en slik melding, men da kan det se ut som om nettsiden er på vei opp igjen, sier Lessum.

(Dagbladet/NTB)

 STORE PROBLEMER:  Mange møter feilmelding på nettbanken i kveld. Skjermdump: DNB
STORE PROBLEMER: Mange møter feilmelding på nettbanken i kveld. Skjermdump: DNB Vis mer