Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har funnet flaske med nervegift hjemme hos det ene offeret

Britisk politi om den nye giftsaken.

DØDE: Dawn Sturgess (45) døde etter kontakt med nervegiften novitsjok. Nå har britisk politi funnet en faske med giften hos henne og samboeren. Foto: AFP/NTB Scanpix.
DØDE: Dawn Sturgess (45) døde etter kontakt med nervegiften novitsjok. Nå har britisk politi funnet en faske med giften hos henne og samboeren. Foto: AFP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britisk politi sier de har funnet en flaske som var kilden til nerveforgiftningen av et britisk par i Amesbury.

Flasken ble funnet hjemme hos paret.

Etterforskerne tror denne flasken var kilden til nerveforgiftningen av Charlie Rowley (45) og Dawn Sturgess (44) 30. juni. Politiet fant flasken under ransaking av Rowleys bolig onsdag.

Analyser bekrefter at den inneholdt nervegiften novitsjok, opplyser politiet fredag kveld.

Det var 30. juni at de to ble kritisk syk etter å ha kommet i kontakt med novitsjok. Sturgess døde sist søndag av skadene, men Rowleys tilstand nå er stabil.

Det dreier seg om en liten flaske med nervegiften novitsjok, opplyser politiet fredag kveld.

- Ytterligere vitenskapelige tester skal nå utføres for å forsøke å fastslå hvorvidt dette kommer fra det samme partiet som forgiftet Sergej og Julia Skripal, heter det fra Londons antiterrorpoliti, som leder etterforskningen.

En mulig forbindelse til Skripal-saken er fortsatt politiets hovedfokus i etterforskningen av Amesbury-saken