FORTSATT SAVNET: Tusenvis av frivillige leter sammen med svensk militære, Missing people, politi og redningshunder, for å finne 17 år gamle Lisa Holm. Foto: Bjørn Larsson Rosvall / TT / NTB Scanpix
FORTSATT SAVNET: Tusenvis av frivillige leter sammen med svensk militære, Missing people, politi og redningshunder, for å finne 17 år gamle Lisa Holm. Foto: Bjørn Larsson Rosvall / TT / NTB ScanpixVis mer

Har funnet flere av Lisas (17) eiendeler ved et jorde, men aner ikke hva som har hendt henne

Hundrevis leter etter den svenske tenåringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går fant politiet en hanske, en ødelagt mobil og et telefondeksel liggende spredt på et jorde bare noen få hundre meter fra kafeen der Lisa Holm (17) var på jobb, før hun begynte å gå hjem søndag kveld.

Hun kom aldri hjem som avtalt, og politiet mistenker at jenta er utsatt for noe kriminelt.

Onsdag kveld i 20-tida gjorde politiet nye funn, som jentas foreldre har bekreftet at tilhører datteren.

Funnene ble gjort like ved det avsperrede området ved jentas arbeidsplass, opplyser politiet

Funnene som ble gjort i går, er samtidig sendt til DNA-testing, mens en storstilt leteaksjon pågår. Ingen har sett Lisa siden hun skulle gå fra jobb i Blomberg, Kinnekulle, for tre døgn siden.

- Utvider søket - Vi vet ikke når DNA-testene er klare, men det vi vet er at det så langt ikke er gjort funn som har ført til noe gjennombrudd, og vi har ikke pågrepet noen i saken, sier pressetalsmann i Västra Götaland-politiet, Stefan Gustafsson, til Dagbladet onsdag kveld.

- Nå er vi snart ferdige på området vi hadde sperret av, og så skal vi utvide søket og gå ut omlag tre hundre meter i omkrets fra funnplassen, sier han.

Mens svenskene har alle øyne på saken, får politiet inn flere tips.

- Det kommer inn mange tips, vi er takknemlige for det. Vi må se hvilke som er relevante - det er mange tips og et arbeid som tar lang tid, sier han uten å kunne anslå hvor mange de har fått inn.

Noen av tipsene går på navn på personer politiet bør sjekke.

Kullgruve og ødemark Svenske GT / Expressen skriver at det er gjort flere funn også onsdag, som kobles til jenta. Politiet vil ikke kommentere hva de har funnet.

I området der jenta forsvant, finnes en gammel kalkgruve og flere øde områder, ifølge Svenska Dagbladet.

Politiet håper fortsatt på å finne jenta i live, og får også bistand av Missing people, som tråler områdene.

TRÅLER OMRÅDET: Frivillige og organisasjonen Missing people søker sammen med politi, redningshunder og svensk militære etter jenta. Foto: Bjørn Larsson Rosvall / TT / NTB Scanpi
TRÅLER OMRÅDET: Frivillige og organisasjonen Missing people søker sammen med politi, redningshunder og svensk militære etter jenta. Foto: Bjørn Larsson Rosvall / TT / NTB Scanpi Vis mer

- Hun er fortsatt beskrevet som en savnet person, sier Gustafsson til Dagbladet.

Tidligere i dag ble søket trappet opp med hjelp av 20 hunder.

Gustafsson fortalte Dagbladet i går at det var jentas foreldre som meldte datteren savnet i 22-tida på søndag, etter at hun sendte melding om at hun var på vei hjem i 18.30-tida.

Sende SMS hjem - Men ingen har sett henne siden hun forlot jobb, sa Gustafsson.

- Det finnes ingen spor etter at hun sendte melding til foreldrene sine. Vi mistenker at det er skjedd noe kriminelt, sier han.

Lisa Holm er 17 år, 1.65 høy, har langt blondt hår og var iført en rosa/hvit Henry Lloyd-jakke, svarte Adidas-bukser eller jeans, opplyser politiet.

Tips til politiet i Sverige kan gjøres på telefon (00 46) 114 14.

SAVNET: Lisa Holm (17). Foto: Privat / Svensk politi
SAVNET: Lisa Holm (17). Foto: Privat / Svensk politi Vis mer