FLERE FUNN: Politiet bekrefter at de har funnet flere uregistrerte våpen på eiendommen til den 27 år gamle Larvik-mannen. Her tar de beslag et brukt utskytningsrør til engangsvåpenet M72. Dette er ufarlig og derfor neppe kategorisert som et av våpenfunnene på eiendommen. Foto:  Pål Terje Støtvig
FLERE FUNN: Politiet bekrefter at de har funnet flere uregistrerte våpen på eiendommen til den 27 år gamle Larvik-mannen. Her tar de beslag et brukt utskytningsrør til engangsvåpenet M72. Dette er ufarlig og derfor neppe kategorisert som et av våpenfunnene på eiendommen. Foto: Pål Terje StøtvigVis mer

Har funnet flere våpen på eiendommen

Politiet avhører nå den fengslede 27-åringen fra Larvik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag starter politiet i Vestfold avhørene av 27-åringen fra Larvik som ble pågrepet torsdag og er siktet for ulovlig oppbevaring av sprengstoff.

Mannen hadde nok kunstgjødsel og andre kjemikalier til å lage en 200 kilogram tung bombe. I tillegg har politiet funnet det de mener kan være et ulovlig automatvåpen, i tillegg til andre våpen 27-åringen ikke er registrert med.

Har funnet flere våpen Etterforskningsleder Knut Vidar Vittersø bekrefter overfor Dagbladet at de i løpet av helgen har funnet flere våpen i tillegg til tre jaktvåpen 27-åringen har lovlig registrert. Fra før av har politiet funnet det de mener kan være et ulovlig automatgevær.

- Jeg kan bekrefte at vi har beslaglagt flere våpen utover de fire som alt er kjent. Men vi ønsker ikke å gå nærmere inn på detaljer nå før avhørene i dag, sier Vittersø til Dagbladet.

Søker fortsatt Politiet avsluttet søkene utendørs på eiendommen allerede fredag, men har i hele helgen saumfart selve bolighuset til 27-åringen, som ligger i nabolaget Hovland i Larvik.

- Vi er ikke ferdige med søkene innvendig. Disse fortsetter i dag, sier etterforskningslederen.

- Helt forferdelig 27-åringen ble fredag varetektsfengslet i to uker med full isolasjon. Han har overfor advokaten gitt uttrykk for stor fortvilelse over situasjonen han har havnet i, men forstår at hans interesser og aktiviteter kan ha blitt misforstått.

- Han syns det som skjer er helt forferdelig. Samtidig ser han at det i ettertid av 22. juli er en del uheldige omstendigheter i landet som gjør at politiet har fattet interesse for ham, sier advokat Ole Rasmussen til Dagbladet.

Vil settes fri Rasmussen er klar på at de vurderer sterkt å anke varetektsfengslingen etter at avhørene er ferdige i ettermiddag.

- Han har ikke blitt avhørt ennå, og vi har funnet det naturlig å vente til etter avhøret i dag. Men i utgangspunktet mener vi det er åpenbart at vilkårene for varetektsfengsling ikke er til stede, sier Rasmussen.

Støttes av kameratene 27-åringen har en stor kameratflokk i Larvik, og har alltid vært åpen om sin interesse for kjemi, fyrverkeri, våpen og hjemmelaget sprengstoff. Huset og eiendommen har vært samlingspunktet for vennene, som mener kameraten er en harmløs men svært kunnskapsrik person som liker å eksperimentere.

- Han ville aldri ha skadet noen. Han er heller ikke den som lar seg rive med av konspirasjoner. Han er kunnskapsrik, belest, og gjerne den som tar oss andre tilbake til virkeligheten når samtalen og konspirasjonene tar litt av, sa Lars Fredrik Bryntesen da Dagbladet møtte kameratene fredag.

Kameratflokken, som består av flere muslimer, fnyser av at 27-åringen skal være islamfiendtlig eller politisk motivert i noen ekstrem retning. En av hans muslimske kamerater deler 27-åringens våpeninteresse.

- Det var han jeg kunne spørre om råd. Han drev med jakt, og laget egne kuler. Det var derfor han hadde krutt og slikt hjemme, forteller han.

STØTTER VENNEN: Kameratflokken til 27-åringen mener politiet er i ferd med å begå justismord. Fra venstre Jon Raymond Støtvig Bryntesen (27), Christopher Støtvig Bryntesen (23), Eivind Ødegaard (18), Ken Johannessen (25), Vegard Amundsen (23) Lars Fredrik Bryntesen (25), Mats Aleksander Ingebretsen (26) Tony Campos (21). Foto: Pål Terje Støtvig
STØTTER VENNEN: Kameratflokken til 27-åringen mener politiet er i ferd med å begå justismord. Fra venstre Jon Raymond Støtvig Bryntesen (27), Christopher Støtvig Bryntesen (23), Eivind Ødegaard (18), Ken Johannessen (25), Vegard Amundsen (23) Lars Fredrik Bryntesen (25), Mats Aleksander Ingebretsen (26) Tony Campos (21). Foto: Pål Terje Støtvig Vis mer