- Har funnet flyseter 600 kilometer utenfor Brasil

Brasils luftforsvar bekrefter at de har funnet vrakrester de tror stammer fra det savnede Air France-flyet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

(Dagbladet): Brasils luftforsvar sier de har funnet vrakrester i Atlanterhavet fra det de tror kan være det savnede Air France-flyet.

Drivstoff, vrakrester og flyseter er funnet 600 kilometer nordøst for det brasilianske øyriket Fernando de Noronha, melder nyhetsbyrået Reuters.

Det er talsmann Jorge Amaral i det brasilianske luftforsvaret som bekrefter vrakfunnet i ettermiddag.

- Flyseter er observert fra redningsfly tidlig i dag. Vi har også oppdaget små hvite vrakdeler som kan være metalliske, samt spor etter olje og parafin, som brukes som drivstoff i jetfly.

- Søkene fortsetter fordi disse funnene er veldig små i forhold til størrelsen på flyet, sier Amaral.

- Vi trenger en del med et serienummer eller en form for identifikasjon slik at vi er sikker på at den kommer fra det savnede flyet, sier talsmannen ifølge BBC.

Høy sjø og tungt skydekke har hindret søket etter vrakrester i dag. Franske etterforskere sier en serie av unormale omstendigheter og hendelser må være årsaken til at flyet styrtet.

Redningsteam fra Frankrike, Brasil og Senegal har i dag scannet et enormt havområde som strekker seg fra nordøstkysten av Brasil til Vest-Afrika.

Air France flight 447 forlot Rio de Janeiro søndag kveld ved midnatt og skulle landet på Charles de Gaulle-flyplassen i Paris i går klokken 11.15.

Flyet hadde sist radarkontakt med bakken tre og en halv time etter avgang og en halv time senere da cockpiten varslet at flyet var på vei inn i et område med turbulens og tordenvær.