Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Har funnet hodet til selvmordsbomberen

Den kvinnelige selvmordsbomberen skal ha brukt en bombe som tilsvarer 10 kilo TNT.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Russiske etterforskere har funnet hodet til den mistenkte selvmordsbomberen som sprengte seg selv i lufta på togstasjonen i Valgograd, melder nyhetsbyrået Interfax.

Dette vil gjøre det mulig å identifisere den mistenkte.

Minst 10 kilo TNT Ifølge Russia Today (RT) har det på en rekke russiske nettsteder dukket opp bilder fra stedet bomben gikk av. Et av dem skal vise deler av et menneskehode med langt hår.

Dødstallene etter terrorangrepet er fremdeles usikre, men russiske medier varierer mellom minst 13 og 18 drepte. Flere titalls andre skal være skadd - noe som kan sørge for økte dødstall. Noen av ofrene har blitt evakuert med fly til Moskva, ifølge RIA Novosti.

Borgermester Irina Guseva i Valgograd opplyser til Interfax at drosjesjåfører som ventet på utsiden av togstasjonen var blant de første som kom de skadde til unnsetning.

- Om det ikke hadde vært for dem, kunne det ha vært langt flere drepte, sier hun.

Etterforskningskommisjonen opplyser til RT at bomben som ble brukt tilsvarer minst 10 kilo TNT. Bomben skal ha vært dekket av metallpartikler for å gjøre bomben mer dødelig.

Moskva-tog kan ha vært målet Det har kommet meldinger om at eksplosjonen skjedde ved metalldetektorene i inngangspartiet av togstasjonen. I april i år skrev Moscow Times at slike sikkerhetstiltak har blitt iverksatt ved inngangene til 32 av togstasjonene rundt om i Russland i forkant for OL i Sotsji.

Kommisjonens talsmann Vladimir Markin opplyser at sikkerhetstiltaket stanset selvmordsbomberen i å ta seg inn i ventehallen.

Markin sier at selvmordsbomberen trolig utløste bomben da en politimann kom mot henne.

Det er uklart hva motivet for terrorangrepet skal være, men eksplosjonen skjedde rundt 30 minutter før toget fra Moskva ankom stasjonen. Dette kan ha vært målet for angrepet.

OL-trusler Det har også vært bemerket at motivet kan ha vært å ødelegge for OL i Sotsji. Islamistlederen Doku Umarov har tidligere oppfordret sine tilhengere til å gjøre alt de kan for å forstyrre de olympiske lekene. Han har også truet med angrep mot selve arrangementet.

I oktober døde sju mennesker i den samme byen etter et angrep gjennomført av en selvmordsbomber om bord på en buss.

Volgograd ligger rundt 70 mil nord for OL-byen Sotsji, ikke langt fra de urolige delrepublikkene Dagestan, Ingusjetia og Tsjetsjenia.