Har funnet innpakket gjenstand på 70 meters dyp i fjorden

Politiet tror det er savnede Agnes Elisabeth Müller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Rogaland bekreftet for kort tid siden på en pressekonferanse at en gjenstand er funnet i Lysefjorden i Rogaland.

Politiet tror at det kan være den savnede 36 år gamle Agnes Elisabeth Müller. Under et søk i går ble det funnet en gjenstand på bunn av fjorden. Gjenstanden er innpakket og det kan se ut som et menneske, opplyser politiet.

- Vi vet ikke hva denne gjenstanden er, men vi synes det er et svært interessant funn, sier politiinspektør Kristin Nord-Varhaug i Rogaland politidistrikt på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Funnet ble gjort på rundt 70 meters dyp i Dørvika i Lysefjorden søndag. Nord-Varhaug håper gjenstanden kan heves mandag.

- Praktiske problemer kan føre til at hevingen må utsettes til tirsdag, og vi ber nå om ro til dette arbeidet, sier Nord-Varhaug, som legger til at de pårørende er varslet om det interessante funnet.

- Vi trenger profesjonell hjelp til å få opp gjenstanden, legger politioverbetjent Bjørn Kåre Dahl til.

SISTE SETT HER: Agnes Elisabeth Müller ble sist observert ved fergeleiet på Oanes i Forsund. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
SISTE SETT HER: Agnes Elisabeth Müller ble sist observert ved fergeleiet på Oanes i Forsund. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

Gjenstanden ble funnet ved hjelp av et kamera. Ingen har vært nede og sett selv.

Den 36 år gamle tobarnsmora har vært savnet siden 16. april. Hun ble meldt savnet av familie tre dager senere. Hennes 34 år gamle ektemann ble den 28. april siket forsettlig drap og er varetektsfengslet.

Etter fengslingsmøtet onsdag sa mannens forsvarer, advokat Ørjan Eskeland til Stavanger Aftenblad at den siktede 34-åringen hadde en teori om hvor kona kunne være. Den 34-årige drapssiktede mannens forsvarer Ørjan Eskeland er i 14-tida i en konferanse i fengselet hvor klienten sitter, og er ikke tilgjengelig for kommentar, får Dagbladet opplyst.

Agnes Elisabeth Müller ble sist sett på Oanes ferjekai i Forsand kommune i Rogaland.

Dagbladet kommer med mer.

SAVNET: Agnes Elisabeth Müller. Foto: Privat
SAVNET: Agnes Elisabeth Müller. Foto: Privat Vis mer