Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har funnet jakkene til savnede polakker

Forsvant ved Etnefjorden lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Letemannskaper fant lørdag kveld en jakke som tilhørte polakken som lørdag ble funnet omkommet i Etnefjorden. Letingen etter de tre andre polakkene fortsetter.

- Det ble cirka klokken 23 funnet to jakker i leteområdet. Den ene av jakkene er bekreftet å ha tilhørt den omkomne som er funnet, opplyser operasjonsleder Svein Roald Vikse i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Ved 0.30-tiden natt til søndag ble det besluttet å fortsette letingen etter de tre polakkene som er savnet. Rundt 20 redningsmannskaper foretok i løpet av natten strandsøk i området der den omkomne ble funnet lørdag.

Søndag morgen gjenopptok fartøyet Ognøysjefen med fjernstyrt miniubåt søk på strekningen fra Dreganes og østover.

Til sammen fem polske turister hadde leid en hytte i Osvågen i Etne. Fire av mennene la ut på fisketur i en 14 fots åpen plastbåt fredag ettermiddag. Den femte var igjen i hytta.

Han varslet politiet sent fredag kveld da han ikke hadde fått kontakt med sine landsmenn. Ingen av de fire skal ha hatt redningsvester på seg da de la ut.

Ved 5-tiden natt til lørdag ble én av de fire funnet omkommet i sjøen.

Båten ble funnet kantret med kjølen i været i fjæresteinene. Påhengsmotoren ble funnet på sjøbunnen og det var rester av fiskesnøre i propellen. Letingen etter de øvrige tre polakkene har siden pågått kontinuerlig.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media