Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ubåt-mysteriet

Har funnet Kim Walls hode og ben

Hodet bærer ikke tegn på stump vold.

NYE FUNN: Politiet har funnet Kim Walls hode og ben i havet utenfor København. Visepolitiinspektør Jens Møller-Jensen fortalte om de nye funnene på en pressekonferanse lørdag 7. oktober. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kim Walls hode og ben er funnet.

Det fortalte visepolitiinspektør Jens Møller-Jensen under en pressekonferanse i København i dag.

- Vi har gjennomført søk torsdag og fredag i Køge Bugt. I går medførte det at vi om formiddagen fant Kim Walls klær i en pose. Omkring ettermiddagstiden fant vi ett ben, og så ytterligere ett. Så fant vi et hode, som også lå i en pose, sier Møller-Jensen.

I posen med klærne ble det også funnet en kniv.

- Ikke stump vold

Møller-Jensen sier at det i natt ble gjennomført obduksjon av likdelene, og at Wall ble identifisert ved hjelp av tannavtrykk.

- Det er ikke tegn på frakturer på kraniet, og det er heller ikke tegn på stump vold mot kraniet.

Denne opplysningen strider mot forklaringen til den danske oppfinneren Peter Madsen (46), som er siktet for å ha drept og lemlestet den svenske journalisten Kim Wall (30) om bord i sin ubåt.

I sitt første avhør forklarte Madsen at Wall døde i en ulykke om bord på ubåten Nautilus før han begravet henne til sjøs.

DØD: Den svenske journalisten Kim Wall. Foto: Tom Wall / TT News Agency / Reuters
DØD: Den svenske journalisten Kim Wall. Foto: Tom Wall / TT News Agency / Reuters Vis mer

- Kim fikk en en luke på 70 kilo i hodet da hun skulle opp i kommandotårnet etter Madsen. Han gled og mistet grepet på luka, og hun fikk den i hodet, sa Madsen i sitt første avhør.

Han ble varetektsfengslet 12. august. Tirsdag denne uka ble fengslingen forlenget i ytterligere fire uker.

Metalldeler

Visepolitiinspektør Jens Møller-Jensen fortalte i dag at det var festet metall til hvert av benene som er funnet. Metalldeler er også funnet i posen der hodet lå.

Møller-Jensen sa videre at de ikke har funnet Walls armer, og at de den kommende tiden vil søke etter dem.

Dødsårsak er ennå ikke fastslått.

Hentet av likvogn

Ekstra Bladet skrev i går at politiet har søkt med dykkere i Køge Bugt sørvest for København, og at et funn ble hentet av en likvogn fra Falck i går kveld.

Avisa skriver videre at funnet ble fraktet til Rettsmedisinsk institutt ved Rigshospitalet i København.

Det var 21. august at Walls torso ble funnet utenfor København. Da hadde den svenske 30-åringen vært savnet i nesten to uker, etter å ha blitt med Peter Madsen på hans ubåt «Nautilus» for å lage en reportasje.

Ifølge Politiken ble det under obduksjonen av torsoen konstatert 14 knivstikk i underlivet. Avisa skriver at stikkene var påført «omkring dødstidspunktet eller kort tid etterpå».

Tidligere denne uka ble det kjent at politiet har funnet en rekke videoer på en harddisk som tilhørte Madsen. Disse skal, ifølge aktoratet, vise reelle drap og tortur på kvinner.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!