Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har funnet levningene etter ung gutt i skrekkleir i USA

Har ikke identifisert den døde gutten ennå.

SKREKKLEIR: I denne leiren i New Mexico i USA fant politiet 11 barn, som levde under tilnærmet umenneskelige forhold. Foto: Taos County Sheriff's Office via AP / NTB scanpix
SKREKKLEIR: I denne leiren i New Mexico i USA fant politiet 11 barn, som levde under tilnærmet umenneskelige forhold. Foto: Taos County Sheriff's Office via AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag i forrige uke gjorde politiet i New Mexico en gruoppvekkende oppdagelse da de slo til mot et inngjerdet område i New Mexico.

Der fant de 11 barn som levde under det den lokale politisjefen omtalte som «de tristeste boforholdene og fattigdommen jeg har sett».

Fant død gutt

To menn og tre kvinner, som antas å være mødrene til de 11 barna, ble arrestert i skrekkleiren.

Men politiet og FBI var egentlig på jakt etter en tre år gammel gutt som ble bortført av sin far, som er en av de pågrepne mennene, i desember i fjor.

Etter å ha gjennomsøkt området nøye kunne politiet tirsdag gå ut med at de har funnet levningene etter en ung gutt, skriver BBC.

De kan foreløpig ikke si om den døde gutten er 3 år gamle Abdul-Ghani Wahhaj, da de foreløpig ikke har fått sikker identifikasjon på den døde gutten. Politiet mener gutten var på området for bare noen få uker siden.

SULTNE: 11 barn ble funnet sammen med fem bevæpnede voksne, i New Mexico, USA. Det er uklart hvorfor barna er blitt holdt fanget. Video: CNN Vis mer

Far bortførte sønn

Saken startet i realiteten i desember i fjor, da 3 år gamle Abdul-Ghani ble med sin far, Siraj Ibn Wahhaj, en tur i parken.

Da de aldri returnerte fra parkturen, meldte guttens mor ham savnet.

Hun fortalte også at gutten led av epileptiske anfall og var helt avhengig av medisiner. Medisiner som guttens far ikke hadde tilgang på.

Etter hvert klarte lokale politimyndigheter og FBI å lokalisere stedet der de mente 3 år gamle Abdul-Ghani ble holdt skjult av sin far: på et inngjerdet område i en avsidesliggende del av New Mexico.

FBI holdt området under oppsikt i flere måneder. Bilder FBI har offentliggjort viser en slags bunker, som åpenbart verken har innlagt vann eller elektrisitet.

Men etter en to måneder lang etterforskning fastslo byrået at de ikke hadde gode nok juridiske grunner til å gå til aksjon på området.

Fikk urovekkende melding

Men den gode grunnen fikk det lokale politiet i Laos County nylig, da politiet i Georgia sendte dem en melding de hadde fått tak i, som etter alt å dømme var skrevet av noen inne på det inngjerdede området.

«Vi sulter og trenger mat og vann», sto det i meldingen, ifølge nyhetsbyrået AP.

Da slo politiet til. Inne på det inngjerdede området fant politiet 3-åringens far, en medsammensvoren, tre kvinner og 11 barn i alderen 1 til 15 år.

Ifølge politiet så alle ut som «flyktninger fra den tredje verden, ikke bare uten mat og rent vann, men uten sko, personlig hygiene og de hadde i bunn og grunn bare skitne filler som klær».

Samtlige fem voksne er siktet for barnemishandling. De 11 barna som ble funnet på området ble gitt vann og mat og overlevert til barnevernet.

Ifølge den lokale politisjefen Jerry Hogrefe virket det som kvinnene og barna «var hjernevasket og ekstremt redde for mennene som kontrollerte anlegget».