Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har funnet lik i vrakrestene

Ubåtfunn av Air France-katastrofeflyet.

SLIK SKJEDDE ULYKKA: Grafikk: Kjell Erik Berg/Dagbladet
SLIK SKJEDDE ULYKKA: Grafikk: Kjell Erik Berg/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere i dag kom det meldinger om at man har funnet vrakrester fra Air France-flyet som forsvant i Atlanterhavet i et uvær på vei fra Rio de Janeiro i Brasil til Paris i Frankrike i juni 2009.

Alle de 228 om bord omkom i ulykka, men man har bare funnet et fåtall av de omkomne. I dag har man funnet flere.

- Vi har funnet lik. Det er lik som fortsatt befinner inne i delene vi har funnet, sier Nathalie Kosciusko-Morizet i den franske regjeringa til Radio France i dag, melder CNN.

Etterforskerne har ikke bekreftet opplysningene, men ifølge lederen for firmaet BEA som gransker ulykka har de funnet hoveddelen av vraket.

- Det virker som vi har funnet hovedstedet der vraket ligger. Fram til nå har vi bare funnet små deler på overflaten, sier leder Jean-Paul Troadec i BEA.

To år etter hendelsen er det fremdeles ikke kommet på det rene hva som forårsaket at flyet forsvant. De svarte boksene har ikke kommet til rette, men håpet stiger etter de nye funnene.

Granskerne mener flyet traff vannet med magen først. Oksygenmaskene ble ikke utløst, noe som indikerer at trykket ikke falt i kabinen.

Undersøkelser har også konkludert med at det var problemer med å måle fart i lufta, men dette var alene ikke nok til å forårsake katastrofen.

Leteområdet ligger to til fire dager med båt fra nærmeste kyst. Søkeområdene på bunnen er utfordrende med fjell og daler under vann, ifølge BEA.

HAR FUNNET LIK: Det er gjort nye funn av katastrofeflyet til Air France som forsvant i Atlanterhavet i juni 2009. Dette er fra et tidligere overflatefunn i juni 2009. Foto: AFP/BRAZILIAN NAVY/SCANPIX
HAR FUNNET LIK: Det er gjort nye funn av katastrofeflyet til Air France som forsvant i Atlanterhavet i juni 2009. Dette er fra et tidligere overflatefunn i juni 2009. Foto: AFP/BRAZILIAN NAVY/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media