Har funnet luke til tre helikoptre i tåketeppet

Søket etter de fem savnede nordmennene og Hercules-flyet intensiveres. 16 snøscootere dro ut i grålysningen.

NYE STYRKER:  I grålysningen i dag, like før 05, kom en ny ladning mennesker og materiell, som satte kursen inn i leteområdet mot Sveriges høyeste fjell mot Kebnekaise (bak i bildet og videre innover mot høyre). FOTO: ANITA ARNTZEN/DAGBLADET.
NYE STYRKER: I grålysningen i dag, like før 05, kom en ny ladning mennesker og materiell, som satte kursen inn i leteområdet mot Sveriges høyeste fjell mot Kebnekaise (bak i bildet og videre innover mot høyre). FOTO: ANITA ARNTZEN/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NIKKALUOKTA (Dagbladet): Et positivt værglimt like før klokka 06 i de svært vanskelige leteforholdene på nordsiden av Sveriges høyeste fjell Kebnekaise:

Klokka 05.42 melder det norske Orion-spaningsflyet om en liten siktluke i det tette tåketeppet, som ligger over området der det norske Hercules-flyet antas å ha styrtet.

Det svenske Sjøfartsverket, som koordinerer den store aksjonen, melder nå at den ferske observasjonen gjør det mulig å sette inn tre helikoptre: et svensk 906-redningshelikopter, et svensk Super-Puma og et norsk Sea King.

Like før midnatt måtte de to norske Sea King-helikoptrene som er satt inn i søket, snu og settes på bakken på grunn av været.

- Planen er å forsøke å komme ned  med helikopter for visuelt å lete i området ved Kebnekaise og undersøke ytterligere noen av de varmepunktene som det norske Orion-flyet har observert, melder redningsledelsen.

16 nye snøscootere i morges Klokka 04.48, i grålysningen, satte ytterligere 16 snøscootere og flere beltevogner kursen fra Nikkaluokta til Kebnekaise fjellstasjon, som ligger ved foten av Kebnekaise, der man antar at det norske Hercules-flyet har havarert. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer