Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har funnet mulig årsak til damping-dødsfallene

- Vi er i ferd med å finne årsaken.

FLERE DØDE: 39 personer skal være døde etter et utbrudd av en lungesykdom knyttet til damping. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Flere amerikanske stater har gjort bruk av e-sigaretter med smak ulovlig, etter at landet opplevde flere dødsfall knyttet til damping. Til nå er minst 39 personer døde etter et utbrudd av lungesykdom.

CDC, senteret for sykdomskontroll og -forebygging, som ligger under det amerikanske Helse- og omsorgsdepartementet, har nå etterforsket dødsfallene. Det viser seg at brukerne kan ha blitt syke av et vitamin E-acetat.

- Vi er langt på vei i ferd med å finne årsaken, sier dr. Anne Schuchat, leder i CDC, til flere amerikanske medier.

ALVORLIG SYK: Etter å ha røyket e-sigaretter i halvannet år ble Adam Hergenreder (18) innlagt på sykehuset. Video: CNN Vis mer

Hun legger likevel til at flere stoffer skal undersøkes nærmere.

Dødsfallene har kommet etter meldinger om utbrudd av lungesykdommer som kan knyttes til bruk av e-sigaretter på tvers av USA.

Pasienter har vist symptomer som hosting, pustevansker og utmattethet. I tillegg har noen kastet opp og hatt diare.

Salg av e-sigaretter med nikotin er ulovlig i Norge, men i 2016 vedtok Stortinget å oppheve forbudet. Endringene vil trolig tre i kraft i 2019/20, opplyser Helsedirektoratet.

DRAMATISK: Ifølge mannens advokat eksploderer her el-sigaretten fra mannens lomme. Hendelsen skjedde i New York 23. november. Video: Video: Central Cellars Wine and Spirits via CNN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media